Doorzoek volledige site
09 november 2016

Linoleum vloeren in scholen voor een optimale luchtkwaliteit

Illustratie | Tarkett

Een gezond binnenklimaat is ontzettend belangrijk. En dat geldt des te meer in scholen, waar kinderen dagelijks uren in de klas doorbrengen. Linoleum vloeren zijn volgens Tarkett ideaal om aan de strenge gezondheidseisen tegemoet te komen. Ze zijn immers gemaakt van natuurlijke materialen en scheiden geen stoffen af die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Op de koop toe is linoleum een duurzaam en heeft het een uitzonderlijke weerstand tegen slijtage, krassen, vlekken en chemicaliën dankzij zijn nieuwe xf²-oppervlaktebescherming.

Belang van een gezond binnenklimaat

De luchtkwaliteit heeft een grote en rechtstreekse impact op onze gezondheid. We ondervinden het dagelijks als we in de stad vertoeven of ons in het verkeer wagen. Heel wat mensen denken vooral aan de kwaliteit van de buitenlucht, maar niet aan die in woningen en gebouwen. Maar dat is onterecht, want een gezond binnenklimaat is minstens even belangrijk. We brengen onze dagen immers vooral binnenshuis door.

 

De oorzaken van ongezonde binnenlucht

Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt: je komt ergens binnen en je ruikt meteen een ongezonde geur. Daar zijn drie belangrijke oorzaken voor:

  • De aanwezigheid van mensen (die ademen).
  • Activiteiten zoals roken, koken, verwarmen en ook airconditioning.
  • Bouwmaterialen (waaronder vloeren, verf en meubels) die stoffen afscheiden.

Zonder dat we het dikwijls beseffen, hebben al deze factoren een rechtstreekse invloed op het binnenklimaat.

 

De kwaliteit van lucht in scholen

In scholen is de kwaliteit van de binnenlucht een belangrijk aandachtspunt. Er zijn veel mensen aanwezig die allerlei activiteiten uitvoeren. Bovendien zijn het grote gebouwen waar verschillende bouwmaterialen worden gebruikt. De gezondheid van kinderen ligt iedereen nauw aan het hart. Daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan het gebruik van de juiste materialen. Vloeren staan daarbij bovenaan de prioriteitenlijst.

 

Linoleum vloeren: de troeven op een rijtje

Linoleum is een natuurlijk materiaal dat de kwaliteit van de lucht in scholen in ere houdt. Wat zijn de troeven van linoleum vloeren?

  • Natuurlijke en tijdloze look.
  • Moderne en verrassende kleuren die bij allerlei stijlen passen.
  • Onderhoudsvriendelijk: geen behandeling nodig gedurende de volledige levenscyclus van de linoleum.
  • Van nature bacteriedodend.
  • Gemaakt van natuurlijke en recycleerbare materialen.
  • Duurzaam bij uitstek.
  • Uitzonderlijke weerstand tegen slijtage, krassen, vlekken en chemicaliën dankzij zijn nieuwe xf² oppervlaktebescherming.

 

Ontdek het gamma linoleum vloeren van Tarkett.