Doorzoek volledige site
22 november 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

IPB Challenge in laatste rechte lijn - al meer dan 4300 online stemmen

Woensdagavond zullen we weten wie de winnaars zijn van de tweede IPB Challenge. Meer dan 4300 mensen hebben al online gestemd. Er kan nog tot woensdag 16.00 gestemd worden. In de late namiddag komen de geselecteerde architecten hun project persoonlijk toelichten. Nadien volgen de deliberatie en de officiële prijsuitreiking.

Woensdagavond zullen we weten wie de winnaars zijn van de tweede IPB Challenge. U kan diezelfde dag nog tot 16.00 uw stem uitbrengen op één van de projecten uit de shortlist. In de late namiddag komen de geselecteerde architecten hun project persoonlijk toelichten. Nadien volgen de deliberatie en de officiële prijsuitreiking.

Voor de IPB Challenge konden architecten projecten indienen in twee categorieën: enerzijds industriële-logistieke projecten, anderzijds schoolgebouwen. Voor elk van deze twee categorieën heeft een vakjury een shortlist geselecteerd van 5 projecten waaruit het publiek online en op de tentoonstelling tijdens de beurs hun stem kunnen uitbrengen. Sinds de shortlist van de twee categorieën bekendgemaakt werd, werden er al meer dan 4000 stemmen uitgebracht. Deze online stemmen worden samengeteld met de stembiljetten die men kan invullen tijdens de tentoonstelling om te bepalen wie de publieksprijs wint. 

Daarnaast zullen de vakjury en de persjury elk hun eigen winnaar verkiezen. Voor zij beginnen aan hun deliberatie komen de betrokken architecten hun project persoonlijk toelichten. Deze presentaties staan open voor alle bezoekers en kunnen zeker inspiratie bieden voor iedereen die actief is in de onderwijs- of de instustrieel-logistieke sector.

Hieronder het exacte programma en het overzicht van de projecten uit de shortlist.
Via deze link leest u meer info over de projecten en kan u ook nog uw stem uitbrengen op het project dat uw voorkeur wegdraagt.

16.45: Voorstelling shortlist IPB Challenge – Logistieke-industriële projecten

BLAF - Peperkoekfabriek Lokeren
Goedefroo & Goedefroo - Callens & EMK Waregem
Govaert & Vanhoutte - Duco Veurne
ARKS Architecten - Hain Celestial Europe
Schurmans & Weijnjes - Brandweer Lommel / Werkplaatsen Neerpelt  

18.15: Voorstelling shortlist IPB Challenge – Scholenbouw

Crepain - Binst - Campus Kantienberg Gent
Compagnie O - Basisschool Dender Geraardsbergen
RDBM - KASKA Antwerpen
Bogdan & van Broeck - Media & Design Academie Genk
Tom Thys - Adinda Van Geystelen - Sint-Ursula Laken

19.45 Architectencafé met Sven Grooten van B-Architecten

20.30: Prijsuitreiking IPB Challenge