Doorzoek volledige site
14 november 2016 | PHILIPPE SELKE

eSafe lanceert nieuwe lijn pakketbrievenbussen

Een eSafe pakketbrievenbus is het sluitstuk bij online shoppen. Voor wie z’n pakjes gegarandeerd en zonder zorgen thuis geleverd wil krijgen, is het alvast de investering waard. Voortaan ontvang je pakjes 24/7 thuis … zonder die te moeten opwachten, zonder nodeloze extra bezoekjes aan postkantoor, locker of afhaalpunt en zonder discussies met buren, koerierdiensten of afzender over de aflevering

De eSafe pakketbrievenbussen werden bovendien ontwikkeld met oog voor design, getuige het strakke ontwerp en de weggewerkte sloten. Ze werden getest door bpost en zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. De duurzame en roestvrije aluminium brievenbussen zijn afgewerkt met een kwalitatieve poederlak. 

 

eSafe en bpost: een uniek pilootproject

Om niets aan het toeval over te laten, werden de eSafe pakketbrievenbussen in juli 2016 aan een eerste test onderworpen door bpost. Dertig postbodes leverden een pakje in elk van de opgestelde prototypes en gaven daarbij hun feedback. Op basis van die evaluaties werden de modellen stuk voor stuk verder ontwikkeld.

En daar stopt de samenwerking met bpost niet. Momenteel rolt eSafe een pilootproject uit in de regio Waregem, waarbij een twintigtal pakketbussen bij actieve online shoppers geplaatst worden. Zowel de ervaringen van die gebruikers als van de betrokken postbodes zal van dichtbij opgevolgd worden.

 

eSafe: het aanbod

Fenix is de pakketbrievenbus voor wie het strakke design van de woning verder wil doortrekken tot op de stoep. De Fenix Top is verkrijgbaar in twee afmetingen: Small en Medium en is uitgerust met een valklepsysteem. Met de brievenbusklep bovenaan is die discreet ingewerkt en wordt tegelijk het volume van de pakketbrievenbus optimaal benut. De Small-versie kan pakjes tot 38 x 30 x 10 cm (l x b x h) aan, in de Medium-uitvoering kan je pakjes tot 38 x 30 x 15 cm (of een Zalando schoendoosformaat) ontvangen.

Het cijferslot op de Fenix Front laat ook toe om pakjes tot 63 x 33,5 x 21,5 dezelfde weg terug te sturen. Zo kunnen handelaars ook na de openingsuren gemakkelijk pakjes uitwisselen en de poetsvrouw hoeft de sleutel niet langer onder de mat te zoeken, maar wel veilig opgeborgen in de pakketbus.

De Topak is het instapmodel onder de eSafe pakketbrievenbussen en werd speciaal ontworpen voor online shoppers die vaak grote pakketjes bestellen, maar in dezelfde bus toch hun brieven willen blijven ontvangen.

De eSafe Topak is verkrijgbaar met mechanisch slot of cijferslot voor pakjes tot 45 x 36 x 21 cm. Die laatste versie laat opnieuw toe om pakjes terug te sturen, goederen uit te wisselen of de sleutel veilig op te bergen voor poetsvrouw of huurders.

Stel: je investeerde eerder al in een brievenbus, maar wil voortaan toch met de regelmaat van de klok thuis pakjes ontvangen? Dan is de eSafe Shopperbox de ideale oplossing.

Deze variante op de Topak is niet uitgerust met een brievenbusdeel en valt daardoor niet onder de geldende postwetgeving die bepaalt waar een brievenbus moet hangen, hoe hoog en hoe toegankelijk die moet zijn.

Het specifieke ontwerp van de Shopperbox is perfect afgestemd op de behoeften van online shoppers: hij kan pakjes aan tot 45 x 36 x 21 cm (gebaseerd op de courantste afmetingen van online bestelde pakketjes en net zo groot als een Zalando-laarzendoos), gemakkelijk op te hangen en verkrijgbaar met cijferslot om ook pakjes te laten ophalen of terug te sturen.