Doorzoek volledige site
21 november 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Samsung lanceert eerste volledig ronde cassette voor klimaatbeheersing

De 360 cassette van Samsung is de eerste volledig ronde cassette voor klimaatbeheersing. De 360 graden horizontale luchtstroom en het ontbreken van uitblaaslinialen zorgen voor een tochtvrije koeling in iedere hoek van de ruimte. Kenmerkend zijn méér comfort door de gelijkmatige luchtstroom en optimaal verwarmen door de mogelijkheid de luchtstroom verticaal in te stellen.

Duurzaamheid gaat over meer dan energie besparen. Een gebouw is enkel duurzaam wanneer het ook comfortabel en gezond is. De moderne benadering van klimaattechniek stelt dan ook de vraag naar comfort centraal. Of het binnenklimaat in huis, op kantoor, in de winkel, op school of in een restaurant als comfortabel wordt ervaren, hangt in grote mate af van de luchttemperatuur en de luchtsnelheid. Lucht met een hoge snelheid en lage temperatuur wordt al snel als tocht ervaren. Tijd dus voor nieuwe technieken die in staat zijn tot een actieve controle van de luchtstroom.

 

Luchtstroom sturen

De nieuwe 360 cassette is zo’n nieuwe techniek. De 360 cassette is de eerste volledig ronde cassette zonder uitblaaslinialen. In plaats van uitblaaslinialen beschikt de cassette over een drietal stuurventilatoren die de luchtstroom optimaal sturen. De luchtstroom kan vrijwel horizontaal gericht worden met als resultaat een tochtvrije koeling in iedere hoek van de ruimte. Voor een effectieve verwarming kan de luchtstroom juist direct naar beneden gericht worden.

GERELATEERDE DOSSIERS