Doorzoek volledige site
25 november 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Niko verdubbelt aanbod detectoren op Belgische markt

Niko heeft nu met zijn meer dan 100 stuks een volledig assortiment 230V-, 24V-, KNX- en Dali-detectoren in huis. Daarnaast brengt Niko een volledige reeks functionele armaturen met en zonder detector op de markt. In het vernieuwde assortiment vinden installateurs en eindgebruikers detectoren en eenvoudige lichtoplossingen voor al hun lichtuitdagingen: van de betaalbare basisdetector tot state-of-the-art lichtsturing.

Dankzij de uitbreiding bestaat het assortiment van Niko uit meer dan 150 detectoren en armaturen voor functionele verlichting. Voor elke omgeving is er een detector: opbouw/inbouw, buiten/binnen, al dan niet dimbaar, verschillende kleuren, plafondhoogtes, bereik, toepassingen (woningen, appartementen, kantoorgebouwen, projecten, …) en technologieën (230V, 24V, KNX, Dali). Maar ook bijzondere eisen worden ingewilligd. Zo biedt Niko detectoren die niet reageren op huisdieren, maar ook detectoren die verschillende technologieën combineren of detectoren die het esthetische aspect van de ruimte ondersteunen en volledig vlak zijn.

In het vernieuwde assortiment vindt de installateur dus een oplossing voor elke lichtuitdaging: van de basisbewegingsmelder over de performante aan- en afwezigheidsmelder tot geavanceerde en innovatieve daglichtsturingen.

 

Functionele verlichting

Niko maakt gebruik van twee types detectoren in zijn armaturen: de PIR-detector (passief infrarood) en de HF-detector(hoogfrequent). Bij de keuze voor een armatuur is het dus belangrijk om te weten welk type detector het meest geschikt is in de desbetreffende ruimte. Zo kan je in appartementsgebouwen vaak armaturen met HF-detector plaatsen omdat de muren in de meeste gevallen dik genoeg zijn. Al blijft een goede afregeling cruciaal. In standaardwoningen, waar de muren minder dik zijn, kan er met een HF-detector dan weer ongewenste detectie optreden. Hier zijn dus eerder armaturen met PIR-detector aangeraden.

 

Handige tools

Uit meer dan 150 detectoren en functionele armaturen kiezen is niet gemakkelijk. Weten hoe je ze allemaal installeert en configureert ook niet. Daarom brengt Niko ook enkele handige tools uit:

  • Met de online selectietool vind je snel de detector die je zoekt.
  • De nieuwe universele afstandsbediening sluit je aan op de luidsprekeruitgang van je smartphone. In een eenvoudige app voor iOS en Android programmeer je elke Niko detector snel en gemakkelijk. Zonder handleiding. Voor elke configuratie word je van a tot z begeleid.

 

Nieuwe, duidelijke verpakking

Niko steekt ook de verpakking van zijn detectoren in een nieuw, fris en modern jasje. Op elke verpakking staat een duidelijke foto van de detector, in de kleur die in de doos zit. Dankzij de iconen op de verpakking ziet de installateur of gebruiker meteen de belangrijkste eigenschappen. Bijvoorbeeld de belasting die een detector aan kan. Een schema toont het juiste detectiegebied op elke mogelijke hoogte.

 

Vertrouwde service

Ook voor deze nieuwe detecteren kunnen zowel de installateur als eindgebruiker rekenen op de vertrouwde Niko kwaliteit en service. Inclusief de garantieperiode van 4 jaar. Wie Niko kiest, kiest veilig. Ook in detectoren en functionele armaturen.