Doorzoek volledige site
24 november 2010 | RAF LINMANS

Atelier Kempe Thill wint samen met RE-ST competitie voor 'Stille Ruimte' in Antwerpen

Atelier Kempe Thill heeft samen met RE-ST architectuur/research de internationale competitie voor ‘Space of Silence’ gewonnen. Het ontwerp behelst de transformatie van het negentiende-eeuws Antwerpse concertgebouw De Harmonie tot een zogenaamde ‘Stille Ruimte’.
Atelier Kempe Thill heeft samen met RE-ST architectuur/research de internationale competitie voor ‘Space of Silence’ gewonnen. Het ontwerp behelst de transformatie van het negentiende-eeuws Antwerpse concertgebouw De Harmonie tot een zogenaamde ‘Stille Ruimte’. Het gebouw zal worden gebruikt als een niet-religieus contemplatief centrum waar vieringen van verschillende levensmomenten en individuele reflectie kunnen plaatshebben.






    



Het gebouw zal zorgvuldig worden gerestaureerd om de historische glorie te herstellen. Daarbij zullen missende historische bouwonderdelen en ornamenten worden vervangen door nieuwe elementen volgens een contemporaine interpretatie, aldus de architect. Ook zullen er verschillende technische verbeteringen worden uitgevoerd om het gebouw aan te passen aan de huidige duurzaamheidseisen.
Een herontwerp van het omliggende historische park behoort ook tot het ontwerp. Daartoe is landschapsarchitect Paul Deroose aangetrokken.
 
opdrachtgever: stad Antwerpen
co-architect: RE-ST architectuur I research, Antwerpen
programma: Stille Ruimte
locatie: Mechelsesteenweg 216, Antwerpen