Doorzoek volledige site
28 november 2016

Vinyltegels: stijlvolle en praktische renovatie van het toilet

Illustratie | Tarkett

Vinyltegels in het toilet: het lijkt op het eerste gezicht een wat vreemde combinatie, maar dat is het allerminst volgens fabrikant Tarkett. "Vinyltegels zijn namelijk duurzaam, onderhoudsvriendelijk en ze bieden tal van mogelijkheden op het gebied van afwerking en design."

Als je een kamer wilt renoveren, komt de vloerbekleding ongetwijfeld ook aan de beurt. Dankzij een nieuwe vloer krijgt de woonkamer, badkamer of keuken meteen een frisse aanblik. En dat geldt ook voor het toilet. "Vinyltegels zijn een stijlvolle, comfortabele en praktische oplossing. De installatie is gemakkelijk - zo beschikt het Starfloor Click 50 gamma over een handige klikverbinding die perfect sluit - en verloopt snel", aldus Tarkett. 

 

Licht, matig of intens gebruik

Vinyltegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hoe dikker de vloer, hoe duurzamer. Bovendien is de slijtlaag van groot belang voor de levensduur van de vloerbekleding. Het is zaak om de keuze af te stemmen op het gebruik: licht, matig of intens. Is er veel passage (bijvoorbeeld in een woonkamer), dan heb je een duurzame en dikkere vloer nodig met een slijtlaag van 0,5 millimeter. In ruimtes en kamers die minder frequent gebruikt worden (zoals slaapkamers), volstaat een slijtlaag van 0,3 millimeter.

 

Veelzijdigheid bij uitstek

De vinyltegels uit de Starfloor-collectie zijn geschikt voor elke stijl. Dit zijn de mogelijkheden:

  • oude eikenlook in natuurlijke tinten
  • eigentijdse stijl voor een urbane sfeer
  • zachte mineraaltinten met een moderne uitstraling
  • klassieke houtdessins die garant staan voor stijl en authenticiteit

 

Meer weten? Ontdek de Starfloor-collectie van Tarkett. 

GERELATEERDE DOSSIERS