Doorzoek volledige site
30 november 2016 | ANKE GEELEN

Architectuurfotograaf Koen Van Damme wint Black and White Spider Awards

De winnende foto is een opname van een industrieel gebouw in Meerhout, een ontwerp van architect Guy Bensch. Illustratie | Koen Van Damme

De Belgische architectuurfotograaf Koen Van Damme mocht dit jaar de Black and White Spider Award in ontvangst nemen voor zijn foto ‘C factory’ in de categorie Architectuur. De foto is een opname van een industrieel gebouw in Meerhout, een ontwerp van architect Guy Bensch.

 

De Black and White Spider Awards is een toonaangevende internationale wedstrijd die de beste zwart-wit fotografie wereldwijd in de kijker plaatst. Meer dan 10.000 fotografiefans van over heel de wereld keken naar het live online gala van de elfde editie. De juryleden bestonden uit prominenten van onder andere National Geographic uit Washington DC, The Armory Show uit New York, TBWA uit Paris, Victioria Film Festival uit Canada en Aeroplastics Contemporary uit Brussels.

 

Lange verkenningsfase 

“Ik zoek steeds een esthetische verbinding tussen het onderwerp en mijn voorkennis. Die vind ik na een lange verkenningsfase en indien nodig verschillende bezoeken aan hetzelfde gebouw”, zegt Koen Van Damme. “Wanneer het herkennen van geometrische precisie, aanvoelen van licht, de verfijning van architectonische details en schoonheid samenvallen, ontspan ik de sluiter.”

Koen Van Damme ontving ook een eervolle vermelding en twee nominaties voor zijn werk CDH Interieur 14, D Offices en W Warehouse.