Doorzoek volledige site
01 december 2016 | RIK NEVEN

Meeting BIM: ontdek de toekomst van de sector

Illustratie | ebp.be

Architecten, ingenieurs en andere bouwprofessionals die zich willen verdiepen in BIM kunnen zich inschrijven voor Meeting BIM, een studiedag georganiseerd door EBP. Architectura.be zal hierop zijn enquête toelichten over het BIM-gebruik bij architecten.

Voor wie?

Hogere profielen binnen de bouwsector en hun klanten uit de publieke sector die zich interesseren in innovatie en nieuwe technologieën, kortom in de toekomst van de sector, van hun projecten en van hun beroep. 

(Publieke) opdrachtgevers, vastgoedbeheerders en -promotoren, eigenaars, verhuurders van sociale woningen, facility & maintenance managers, investeerders, architecten, studiebureaus, ingenieurs stabiliteit / MEP/ HVAC, calculators, landmeters, managers, projectleiders en werfleiders van bouwondernemingen/aannemers/bouwmeesters, industriëlen (producenten en verdelers), softwarefabrikanten, dienstverleners, advocaten en juristen…  

 

Waarom?

  • Verschillende Europese landen namen reeds het voortouw in de ontwikkeling van BIM. België bereidt zich voor op de overgang.
  • De ontwikkeling van BIM binnen de bouwsector brengt grote wijzigingen met zich mee en gaat alle actoren aan: hoe anticipeert u op de veranderingen?
  • Wat is BIM precies? Hoever staan we in België? En in Europa? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe begint u eraan? In een dag tijd, stand van zaken van de experten in binnen- en buitenland.
  • Of u nu gebouwen ontwerpt, bouwt, uitbaat of onderhoudt: optimaliseer dankzij BIM vanaf vandaag reeds uw projecten doorheen de gehele levenscyclus.
  • Praktische tips voor uw bouwopdrachten en voor het gebruik van BIM in uw projecten.
  • (Voordelen van BIM: vermindering van de kosten, van de CO² uitstoot, van de projecttijd, van de onderbrekingen, van de afval, van het energieverbruik, verbetering van de communicatie tussen de partijen en het publiek, van de continuiteit van de projectinformatie, van de levertijd van een project, van de prestaties van een gebouw, van de veiligheid bij het gebruik,…)

 

Ontdek het volledige programma >>

GERELATEERDE DOSSIERS