Doorzoek volledige site
07 december 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Niko brengt vijftig functionele lichtarmaturen op de markt

Wand- en plafondarmaturen, ledspots en tuinpaaltjes: Niko brengt meer dan vijftig functionele lichtarmaturen op de markt. De armaturen zijn verkrijgbaar mét en zónder detector. Ideaal voor garages, zolders, kelders, bergruimtes, gangen… Armaturen voor functionele verlichting mét detector bieden een snelle en makkelijke oplossing die bovendien goedkoper is dan aparte armaturen en detectoren.

Met zijn meer dan vijftig lichtarmaturen vind je bij Niko meteen een uitgebreid gamma eenvoudige en betrouwbare lichtoplossingen met goede lichtspreiding. Alle modellen bevatten duurzame leds. Of ze zijn uitgerust met een E27-lampvoet waar je een retrofit-ledlamp kan indraaien.

 

Hoogste slagvastheid

De armaturen voor niet-residentiële toepassingen hebben een slagvastheid van IK10. Ze weerstaan een kracht van 20 joule. Vergelijkbaar met een impact van een hamer van 5 kg die vanop 40 cm op de armatuur valt. Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld publieke plaatsen zoals scholen, ziekenhuizen of publieke garages.

 

Ingebouwde HF- en PIR-detector

Niko gebruikt twee types detectoren in zijn armaturen: de PIR-detector (passief infrarood) en de HF-detector (hoogfrequent).

Je stelt armaturen met een PIR-detector heel gemakkelijk in. Ze zijn heel gevoelig voor schuine en zijwaartse bewegingen en dankzij de passieve technologie verbruiken ze bovendien weinig energie.

De meeste modellen zijn uitgerust met een HF-detector. Deze heeft heel gevoelige sensoren aan boord die ook achter een hoek detecteren of doorheen gyprocwanden of smalle muurtjes. HF-detectoren zijn met andere woorden heel geschikt voor appartementsgebouwen of andere omgevingen waar de muren tussen de wooneenheden voldoende dik zijn.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS