Doorzoek volledige site
13 december 2016

Eribel doet brandproef met eigen testoven

Illustratie | Made in Kempen

Innovatie zit verankerd in het DNA van Eribel, producent van akoestische, brandwerende en veiligheidsdeuren. Op vlak van brandveiligheid wordt elk onderdeel onderworpen aan een brandproef in een eigen testoven.

Het innovatieve aspect van het Eribel-systeem gaat schuil in de droge montage voor metalen deurenomlijstingen. “De voorbereidingsfase is meer dan ooit belangrijk, talrijke parameters worden verwerkt in een “Eribel deurenlijst”, vertel CEO Rony Bols. Concreet maken we gebruik van een kliksysteem waarbij de omlijsting van de deur in een prékader gelijmd en geschroefd wordt. De omlijsting wordt tijdens de afwerkingsfase op de werf in mekaar geklikt. Door de levering en plaatsing als deurgeheel wordt het aantal fouten tot een minimum herleid.”

 

Eigen oven voor brandproef

Elk deurgeheel wordt uitgebreid getest door Eribel voor het in productie gaat. Eribel investeerde daarvoor onder meer in een testoven om de brandproef in eigen huis te kunnen doen. Rony Bols: “Zo worden de nodige attesten probleemloos verkregen als de betreffende testen in een geaccrediteerde oven uitgevoerd worden. Bovendien kunnen we op die manier snel en efficiënt concepten innoveren.”

 

Efficiënte technologie

Eribel zet in op de meest efficiënte technologie en de meest performante machines. "Sneller en logischer werken is hiervan de meerwaarde", stelt Bols. "Eribel brengt dan ook een volledig deurconcept op de markt met zowel deurblad, omlijsting als hardware. Ook de montage kunnen we voor onze rekening nemen. Een onderhoudsafdeling zorgt achteraf voor het onderhoud.”

 

Beantwoorden aan iedere vraag

De nood aan robuuste en duurzame deurgehelen is groot. Door zijn innovatief productieproces kan Eribel evenwel beantwoorden aan iedere vraag van zijn klanten. Alle producten voldoen aan de strengste eisen op vlak van brandwering, geluiddemping en inbraakvertraging. De totaaloplossingen van Eribel vinden hun weg naar een brede groep van klanten in de kantorenmarkt en de zorgsector maar ook naar bijvoorbeeld gevangenissen. De isoleerceldeuren van onder andere de Psychiatrie afdeling van Emmaüs in Duffel zijn een recent voorbeeld van een innovatief product. Bols: "Door te luisteren naar de klant kunnen wij onze producten nog beter afstemmen op specifieke wensen en de trends in de markt. Innovatie is daarbij een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie.”

GERELATEERDE DOSSIERS