Doorzoek volledige site
14 december 2016

De PROMASTOP-UCE universele brandmanchet vervangt PROMASTOP-U

Illustratie | Promat

Zoals vermeld in het KB van 12 juli 2012 eindigde de transitieperiode voor de overgang naar de Europese classificaties van brandweerstand van constructies op 1 december. Om te voldoen aan de strengere en meer uitgebreide eisen van de Europese testnorm vervangt Promat de PROMASTOP-U brandmanchet in België door PROMASTOP-UCE.

Aangezien vanaf 1 december enkel de Europese classificatiedocumenten en ETA’s nog geldig zijn, vervallen de meeste oplossingen met de PROMASTOP®-U brandmanchet, die gebaseerd zijn op de oude Belgische norm.

De PROMASTOP®-UCE manchet kan worden toegepast voor het brandwerend afdichten van doorvoeringen van kunststofleidingen met een maximale diameter van 125 mm doorheen wanden. Voor doorvoeringen doorheen vloeren bedraagt de maximale leidingdiameter 160 mm. De maximale brandweerstandsgraad bedraagt EI 60 U/U.

Voor leidingen met grotere diameters of voor hogere brandweerstanden tot EI 120 dient de PROMASTOP®-FC3/6 brandmanchet te worden toegepast. Wat de plaatsingswijze van de manchetten betreft, blijft het concept ongewijzigd.

 

>>Ga naar de productpagina van PROMASTOP-UCE

GERELATEERDE DOSSIERS