Doorzoek volledige site
11 januari 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Vijf plaatsen waar antislip extra aandacht verdient

Bij regenachtig en koud weer is er vaak kans op gladheid. Triflex zet vijf glibberige oppervlakken op een rijtje die best een antislipoplossing krijgen.

Balkons, galerijen en entrees

Beton waar corrosie is ingetreden. Tegels die aan slijtage onderhevig zijn. Op dergelijke oppervlakken krijgen alg en vuil de kans om zich te hechten. Met een glibberig oppervlak tot gevolg. Veel wandeldekken zoals balkons en galerijen kampen hiermee. Ook bij een entree wilt u dergelijke problemen voorkomen. U wilt natuurlijk niet dat uw bezoekers of klanten de uitnodiging 'kom gerust eens binnenvallen' al te letterlijk nemen.

De kunstharsen van Triflex worden voorzien van een antislip oppervlak. Afhankelijk van het gebruik, adviseren we een fijne of grovere instrooikorrel. Een balkon wordt primair voor privé-doeleinden gebruikt. Om de bewoner ook bij mooi weer op blote voeten te laten genieten van zijn balkon, adviseren we een fijne instrooiing, zoals de antislipkorrel, microchips of een colour mix.

Op wandeldekken die intensiever worden gebruikt, is een grovere instrooiing raadzaam. Wilt u de galerij of entree een bepaalde uitstraling meegeven? Met gekleurd kwartszand brengt u patronen of accenten aan.

 

(Houten) bruggen en dekken

Hout heeft een mooie warme uitstraling, maar als gevolg van de groei van alg en schimmel kan het spekglad worden. U lost het probleem duurzaam op met het Triflex WAS-systeem; een kunsthars waarin een grove korrel is ingestrooid. Overigens is dit systeem ook in te zetten voor andere ondergronden, zoals kunststof dekdelen.

 

Trappen

Een val van een trap wilt u te allen tijde voorkomen. Zeker wanneer een trap in de buitenlucht is gelegen, kan water als gevolg van neerslag blijven liggen op de treden. En dat levert soms gevaarlijke situaties op. Om ongelukken te voorkomen, voorziet Triflex geregeld trappen en bordessen van een betrouwbare antisliplaag.

 

Daken

Een antisliplaag op het dak? Werkgevers zijn verplicht om de gevaren voor personeel bij het werken op daken zoveel mogelijk te beperken. Er zijn talloze veiligheidsmaatregelen te nemen om het valgevaar te verkleinen. Naast valbeveiligingssystemen zijn duidelijke looppaden belangrijk, afgewerkt met een antislip afwerking. Triflex heeft meerdere systemen om een stroef dakoppervlak te realiseren. Een van de producten is de Triflex Cryl SC 237.

 

Fietspaden

Natte fietspaden leiden niet zelden tot valpartijen. Ook op de weg heeft Triflex diverse oplossingen. Daarbij draait het voor een groot deel om de juiste stroefheid. Afhankelijk van de belasting van een fietspad adviseren we over het benodigde instrooimateriaal. Zijn er uitsluitend fietsers op het fietspad? Dan is een korrel tot 2 mm voldoende. Gaat het om een fietssuggestiestrook op een openbare weg waar dus ook autoverkeer rijdt, dan adviseren we een korrel van tot 3 mm, voor meer grip.