Doorzoek volledige site
18 januari 2017

Willco Products lanceert duurzaam en vertrouwd gevelconcept

Na renovatie.
Voor renovatie.

Een totaaloplossing voor zowel het isoleren als renoveren van een gevel, dat is het nieuwe WILLCO Iso&Stripes Systeem. Dit gevelconcept is opgebouwd met kwalitatieve steenstrippen, die worden aangebracht op een WILLCO Isolatiesysteem. "Een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat zijn verzekerd. En vooral: een mooie, vertrouwde en efficiënt geïsoleerde gevel", klinkt het bij de producent.

Duurzaam isoleren

Het WILLCO Iso&Stripes Systeem geeft de gevel een duurzame energiekuur. Het buitengevelisolatiesysteem wordt opgebouwd met een witte WILLCO Polystyreen Isolatieplaat (λD = 0,040 W/m.K) of met een grijze WILLCO Neopor Isolatieplaat (λD = 0,032 W/m.K). De dikte van het systeem hangt af van de gewenste thermische isolatiewaarde.

Voor het Iso&Stripes Systeem zijn er geen funderingswerken vereist aan de bestaande woning. De plaatsing kan dus snel en eenvoudig van start gaan. Het nieuwe buitengevelisolatiesysteem wordt zowel toegepast bij nieuwbouw als bij een renovatie met na-isolatie van een bestaande gevel.

 

Vertrouwd afwerken

Het WILLCO Iso&Stripes Systeem wordt afgewerkt met de klassieke en vertrouwde look van baksteen. In het uitgebreide gamma bakstenen kunnen nagenoeg alle gevelstenen, zowel handvorm, vormbak als strengpers gevelstenen, verwerkt worden tot steenstrippen. Ze behouden echter wel dezelfde voordelen en kwaliteiten zoals de vertrouwde, dikkere baksteen.

"De steenstrippen zorgen voor een enorme architecturale vrijheid. Denk maar aan de combinatie van een decoratieve sierpleister met een gevelsteen. De steenstrippen bieden extra opties op het gebied van isolatiedikte, structuur en kleur van uw gevel. Met hun dikte van ca. 22 mm zijn ze ideaal voor plaatsen waar men niet over de normale minimumbreedte van een gevelsteen van 9 cm beschikt. Als afwerking van het systeem kiest de bouwheer tussen een gemetselde of gelijmde look. Een keer ze bevestigd zijn, zijn de steenstrippen – die ook als hoekstrippen verkrijgbaar zijn - niet te onderscheiden van een gevel in volledig keramische steen", aldus de fabrikant. 

GERELATEERDE DOSSIERS