Doorzoek volledige site
18 januari 2017

VMZINC verkent creatieve mogelijkheden met gevels in geperforeerd zink

Westelijke pijler van de Eiffeltoren. Illustratie | VMZINC
Huis voor het Kind,Françoise Dolto, Frankrijk. Illustratie | VMZINC
Huis voor het Kind,Françoise Dolto, Frankrijk. Illustratie | VMZINC
Onthaal Eiffeltoren, westelijke pijler. Illustratie | VMZINC
Bijkantoren van de Polytechnische Universiteit, Spanje. Illustratie | VMZINC
Polytechnische universiteit van Cartagena, Spanje. Illustratie | VMZINC

Het gebruik van zink evolueert en plooit zich naar architecturale tendensen, voornamelijk op het vlak van interieurbeleving en energiebesparing.Zink is van nature ondoorschijnend, maar kan dankzij perforaties ook een gebouw omsluieren of met kant omhullen, zo bewijst VMZINC

Als specialist in bouwoplossingen met gewalst zink biedt VMZINC een ruime waaier aan perforaties aan, al naargelang het gewenste uitzicht en de gewenste graad van transparantie.

 

Spelen met licht

De perforatietechniek opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden om gebouwen te personaliseren. Gevels gaan dankzij een uniek spel met schaduw en licht vibreren, terwijl de perceptie van zink gaat transformeren. Overdag hult geperforeerd zink een gebouw in lichtheid en dynamiek. ’s Nachts wist geperforeerd zink zichzelf als het ware uit om de verlichte kern van het gebouw alle aandacht te geven of om, bij tegenbelichting, de bouwschil te animeren.

 

Uitgelezen materiaal

Aangezien zink zichzelf beschermt, patineert geperforeerd zink op een heel natuurlijke manier, zonder risico op corrosie. Zijn intrinsieke kwaliteiten maken van zink een uitgelezen materiaal voor geperforeerde gevelsystemen waarvan de uitstraling en de levensduur voor lange tijd verzekerd zijn.

 

Thermisch comfort

Het gebruik van VMZINC-gevelsystemen als zonnewering zorgt voor een betere temperatuurregeling binnen in het gebouw zodat de airconditioning minder hard hoeft te werken. De zonneschermen houden de warmte tegen, terwijl het zonlicht wel naar binnen kan. Bovendien worden nieuwsgierige blikken van buiten tegengehouden.

GERELATEERDE DOSSIERS