Doorzoek volledige site
23 januari 2017

Een nieuwe generatie wtw

Via de gratis Connect App krijgt de bewoner of gebruiker feedback over de status en energieprestaties. Illustratie | Ventilair
Met Sentinel Kinetic Advance antwoordt Ventilair op de groeiende vraag naar doortastende en eenvoudig te installeren ventilatiesystemen. Illustratie | Ventilair
Betere prestaties, een betere gebruiksvrijheid en connectiviteit zijn essentiële kenmerken van dit systeem D. Illustratie | Ventilair

Systeem D-ventilatie is volop in ontwikkeling. En terecht. De ventilatie zorgt voor meer comfort en meer vrijheid. Het Belgische Ventilair Group is al sinds 2005 pionier in ventilatie met warmteterugwinning. Met de nieuwe Sentinel Kinetic Advance van Vent-Axia zet de Belgische specialist opnieuw een stap vooruit in de evolutie van ventilatiesystemen.

Met Sentinel Kinetic Advance antwoordt Ventilair op de groeiende vraag naar doortastende en eenvoudig te installeren ventilatiesystemen voor strenge EPB-normen en lage-energiewoningen. Dankzij die eenvoudige installatie kan de unit zowel in nieuwbouwprojecten als renovaties toegepast worden. Ook andere evoluties zorgen voor innovatieve kenmerken van de unit: “Passieve koeling wint aan belang omdat de kans op oververhitting bij goed geïsoleerde woningen toeneemt. De Sentinel Kinetic Advance speelt hierop in met mechanische, volledig gescheiden luchtstromen in combinatie met intelligente digitale logica’s. Bovendien is ventilatie op vraag mogelijk door ingebouwde sensoren en voldoet de unit aan de verhoogde Europese energie-eisen”, vertelt productmanager Steven Braekeveldt van Ventilair.

 

Draadloze technologie

Betere prestaties, een betere gebruiksvrijheid en connectiviteit zijn essentiële kenmerken van dit systeem D. “Wifi, apps en smartphone maken de indienststelling zeer eenvoudig. De draadloze technologie zorgt uiteraard voor minder kabels, wat het indienststellen en de vrijheid voor inplanting ten goede komt”, klinkt het. Meteen verlaagt het ook de kans op fouten aangezien zowel de kanalen als de unit van dezelfde producent kunnen zijn. Op die manier zijn de twee onderdelen naadloos op elkaar afgestemd, wat een zorgeloze installatie en werking verzekert.

De draadloze technologie helpt niet enkel de installateur via een wizard door het installatieproces, ook voor de gebruiker zorgt dit voor heel wat extra betrokkenheid en comfort. “Zo is de controller erg intuïtief. Via de gratis Connect App krijgt de bewoner of gebruiker feedback over de status en energieprestaties, kan hij of zij de ventilatie sturen en krijgt de gebruiker meldingen voor onderhoud. Bijvoorbeeld als de filters aan vervanging toe zijn”, verduidelijkt Steven.

 

“De draadloze technologie in de ventilatie-unit zorgt voor minder kabels, wat de vrijheid voor inplanting ten goede komt”

 

Verhoogde warmteterugwinning

En dan nu de technische cijfers. De Sentinel Kinetic Advance-ventilatie-unit is beschikbaar in twee luchtvolumes: 250 m³h en 350 m³h. Er is zowel een basisuitvoering als een luxe-editie, allebei te koop vanaf dit najaar. Dankzij het ontwerp via 3D-modelling biedt de Advance een nog hoger percentage aan warmteterugwinning – zo voldoet de unit volledig aan de EBP-regels waarbij tot 85 procent van de warmte in de lucht gerecupereerd wordt –, een volledige zomerbypass voor energie-optimalisatie, een vorstbeveiliging dankzij geïntegreerde voorverwarming en maakt het model gebruik van de laatste generatie efficiënte EC-motoren. Het mag niet verbazen dat de unit een A+ energielabel draagt.

 

Dit artikel verscheen eerder in het magazine Installatie & Bouw

GERELATEERDE DOSSIERS