Doorzoek volledige site
23 januari 2017

Nieuwe condenswaterpomp: lager verbruik en minder lawaai

Met de MICRO-V i4 condenspomp zochten en vonden de ingenieurs van Aspen Pumps de ideale balans tussen een lager verbruik en een beduidend lager geluidsniveau. Illustratie | Linum Europe NV
De pomp regelt zelf de snelheid op basis van de toestroom van water. Dat zorgt voor een stillere werking. Illustratie | Linum Europe NV
De meervoudig georiënteerde ‘plug en play’-sensor heeft geen drukverdelingsbuis en geeft direct een visuele diagnostische feedback via de led aan de bovenkant van de sensorkast. Illustratie | Linum Europe NV

Met de gloednieuwe MICRO‐V i4 mini condenswaterpomp brengt Aspen Pumps een unieke, technologisch verfijnde en geluidsarme pomp op de HVAC/R installatiemarkt.

Hoge wandgemonteerde splitsystemen, units met kanaalaansluitingen of staande en frame‐units, ze hebben allen nood aan een goed werkende condensverwijderingspomp, liefst zo economisch en zo stil mogelijk. Met de MICRO‐V i4 condenspomp zochten en vonden de ingenieurs van Aspen Pumps de ideale balans tussen een lager verbruik en een beduidend lager geluidsniveau.

 

Gecontroleerde zachte start

De MICRO‐V is een innovatieve unit, waarbij het pompsysteem in de airconditioningkast kan worden gevestigd, met een externe voeding. De detectiemodule van de MICRO‐V, SILENT+, heeft geen vlottersysteem en is dus immuun aan de groei van bacteriën. Ze heeft ook geen drukverdelingsbuis, aangezien de pomp zelf voor haar ontluchting zorgt. De pomp regelt zelf de snelheid op basis van de toestroom van water. Dat zorgt voor een stillere werking gezien het geluidsniveau afhankelijk is van het volume water dat dient weggepompt te worden.

 

De MICRO‐V is een innovatieve unit, waarbij het pompsysteem in de airconditioningkast kan worden gevestigd.

 

Gereguleerd verbruik door debietlezingen van de sensor

Door de unieke i4-technologie bepaalt de MICRO‐V steeds zelf op welk niveau van haar capaciteit er gepompt moet worden naargelang de hoeveelheid aanvoer van condenswater. Dankzij de werking op laagspanning is dus ook het elektrisch verbruik zeer gering en is de pomp veilig in gebruik.

 

PULSE : Sensor met nieuwe capacitieve technologie

De meervoudig georiënteerde ‘plug en play’-sensor heeft geen drukverdelingsbuis en geeft direct een visuele diagnostische feedback via de led aan de bovenkant van de sensorkast. Zo is een snelle diagnose mogelijk zonder demontage van de pomp, zodat gebruikers tijd en geld besparen. Ook waterpas zetten is niet meer verplicht. In tegenstelling tot vlotterpompsystemen kan de sensor van de MICRO‐V immers worden gericht tot 45° op de x‐as, en tot 90° op de y‐as, waardoor de MICRO‐V de meest veelzijdige minipomp op de markt is.

 

Voortdurende beoordeelde voeding

De voedingsunit van de MICRO‐V werkt met de Univolt-technologie, die de spanningen en elektrische stroom bij de bron beheert, en er voor zorgt dat de pomp universeel gebruikt kan worden en gebruikers ze een stuk makkelijker kunnen installeren. Bovendien maakt de Univolt-technologie het mogelijk de pomp ‘on demand’ te regelen, wat de levensduur van het toestel verlengt.

 

Dit artikel verscheen eerder in het magazine Installatie&Bouw