Doorzoek volledige site
30 januari 2017 | PHILIPPE SELKE

Poujoulat maakt van je kachel een decoratie-object

Illustratie | Poujoulat
Illustratie | Poujoulat
Illustratie | Poujoulat
Illustratie | Poujoulat
Illustratie | Poujoulat
Illustratie | Poujoulat

Vandaag de dag wordt de houtkachel bovenop zijn eerste functie van verwarmen meer en meer beschouwd als een designelement. Poujoulat volgt deze trend en presenteert een breed scala van referenties, kleuren en afwerkingen. Van 25 februari tot 6 maart stelt Poujoulat op Batibouw (stand 6118) ook Confort+ en Alliance voor, twee systemen die gebruik maken van de warmte van de rookgassen van een kachel (hout of pellets) om de verschillende vertrekken van uw woning te verwarmen.

Geniet van de warmte

In het kader van haar technologische en ecologische innovaties, biedt Poujoulat een systeem van recuperatie en distributie van warme lucht aan. De warme lucht recuperatie optimaliseert het algemeen thermisch wooncomfort door te zorgen voor een betere warme luchtverdeling, die voorheen geconcentreerd bleef rond de houtkachel. Het zijn systemen die gebruik maken van de warmte van de rookgassen van een kachel (hout of pellets) om de verschillende vertrekken van uw woning te verwarmen.

Alliance is een economisch en eenvoudig te installeren systeem. Het systeem laat toe om de warmteverdeling en dus ook het woningcomfort te verbeteren en het energieverbruik van het huis te verminderen tot 25 % besparing op de energiekosten. Het is de motor van de VMC met dubbele stroom die de lucht onder druk doet circuleren in het warmtewisselkanaal. De verwarmde lucht wordt vervolgens in het netwerk van de VMC gestuurd en wordt daarna in de gekozen woningruimtes geblazen. Het uitwisselingsoppervlak tussen de lucht en de beschikbare contactwarmte van het rookkanaal laat de temperatuur van de ventilatielucht met gemiddeld 30% toenemen.

Confort+ past zich aan aan elk type houtverwarmingstoestel, ongeacht hun vermogen en hun werking. Met een houtkachel met een vermogen van 7 kW en blaaskokers tot 10 m, haalt het systeem Confort+ de omgevingslucht uit de kamer waar het toestel zich bevindt, aan een temperatuur van 25 °C. Deze lucht gaat door het warmtewisselkanaal waar de rook 290 °C bedraagt. De lucht wordt verwarmd tot 40 °C en vervolgens aan een temperatuur van 35 °C in de huiskamers geblazen. Dankzij een gecontroleerd luchtdebiet van 120 m3/h, kan het CONFORT+-systeem van Poujoulat de temperatuur in een kamer van 15 °C in 3,5 uur verhogen tot 18 °C.

 

Personaliseer uw rookkanaal

Vandaag de dag wordt de houtkachel bovenop zijn eerste functie van verwarmen meer en meer beschouwd als een designelement. Poujoulat volgt deze trend en presenteert een breed scala van referenties, kleuren en afwerkingen. Met een eigen look en design kan ook het rookkanaal daar toe zijn steentje bijdragen.

Dit jaar lanceert Poujoulat een assortiment van gekleurde beugels die de rookkanaalelementen met elkaar kunnen verbinden. Naast het gekende veiligheidsaspect die het kanaal met de kachel verbindt, worden deze beugels ware juweeltjes.

GERELATEERDE DOSSIERS