Doorzoek volledige site
08 februari 2017 | LIESBETH VERHULST

Renson stelt innovaties voor op Next Level-event

Illustratie | Renson
Illustratie | Renson
Illustratie | Renson
Illustratie | Renson
MIA-winnares Emma Bale zorgde voor de muzikale afsluiter. Illustratie | Renson

Renson blies onlangs verzamelen in de Wild Gallery in Vorst voor zijn event ‘The Next Level’. Meer dan 850 geïnteresseerden kwamen er de innovaties die Renson voor 2017 in petto heeft, ontdekken.

Marketing directeur Olivier Lambert deed de innovaties van Renson tijdens een presentatie uit de doeken. ‘Creating healthy spaces’, de slagzin van Renson, stond daarbij centraal. “Nieuwe bouwtrends, eisen-, en -regelgeving volgen elkaar steeds sneller op”, klonk het. “Renson anticipeert daarop door de lat op het vlak van ventilatie ineens een stuk hoger te leggen. Want willen we met z’n allen niet vooral comfortabel wonen en gezonde lucht inademen binnenshuis?”

Renson introduceert dit jaar de nieuwe Healthbox 3.0 en Invisivent raamverluchtingen. De nadruk ligt daarbij op meer comfort, een klare kijk op ventilatie en installatiegemak.


Healthbox 3.0 voor smart homes

Vraagsturing blijft de norm voor Renson-ventilatie omwille van warmtebesparing en lager verbruik. Dat betekent dat ook de Healthbox 3.0 uitgerust is met sensoren die het vochtgehalte, CO2 en VOC-niveau continu analyseren en er het ventilatieniveau volautomatisch op afstemmen. Dankzij het Smartzone-principe is het met de Healthbox 3.0 mogelijk om dat niet alleen in natte, maar ook in droge ruimtes te doen. Naast een betere controle van de luchtkwaliteit, levert dat ook extra winst op in het E-peil van de woning.

Het nieuwe slakkenhuis binnenin de Healthbox 3.0 zorgt in combinatie met de grotere ventilator voor een lager verbruik. Met minder rotaties verplaatst die dezelfde hoeveelheid lucht als een kleinere ventilator maar dus energiezuiniger en stiller. “Het resultaat is een sterk verbeterde akoestiek en 30% minder energieverbruik”, aldus Lambert.

De SmartConnect aansluiting maakt van de Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor smart homes, dat communiceert zowel met de gebruiker, installateur als met andere slimme toestellen. “Met de gebruikersapplicatie krijgt de bewoner in een oogopslag een klare kijk op de luchtkwaliteit en het ventilatieniveau binnen de woning”, vertelde Lambert. “De aparte app voor installateurs gidst de gebruiker doorheen de installatie aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.” De inregeling gebeurt nog steeds volledig automatisch waarna de nodige meetrapporten voor de EPB- en ventilatieverslaggever digitaal opgemaakt worden. Alles samen levert dat heel wat tijdswinst op bij de installatie.


Hoger akoestisch comfort met nieuwe Invisivent raamverluchtingen

Ook twee nieuwe raamverluchtingen werden op het Next Level-event voorgesteld. Invisivent Air en Invisivent Comfort zien er op het eerste gezicht volledig hetzelfde uit. Toch is die laatste te herkennen aan de smallere opening aan de buitenzijde, wat op zich al voor een hoger akoestisch comfort zorgt. “Beide Invisivent raamverluchtingen zijn standaard uitgerust met akoestisch dempend materiaal”, wist Lambert te vertellen. “De Invisivent Comfort is voorzien van een terugslagklep die dwarsventilatie voorkomt en ook thermisch voor een hoger comfort zorgt en vooral een grote impact heeft op het energieverbruik.” 

Renson besteedde ook de nodige aandacht aan het design van de nieuwe Invisivent raamverluchtingen. “Ze werden zo ontworpen dat ze volledig achter slag kunnen weggewerkt worden, in lijn met de strakke architecturale trends van vandaag”, aldus Lambert.

De Healthbox 3.0 en de nieuwe Invisivent raamverluchtingen zullen beschikbaar zijn vanaf juli 2017. Je kan er alles over ontdekken op Batibouw in Paleis 4, stand 219.

Een videoverslag van Renson over het Next Level-event kan je bekijken via deze link: https://youtu.be/7Hp6wpt8jWQ.

GERELATEERDE DOSSIERS