Doorzoek volledige site
08 februari 2017

Profel verzoent authentieke look met moderne techniek

Hout
Antica
Hout
Hout
Hout
Mato Fino
Mato Fino
Mato retro
Mato retro

Wie voor ramen en deuren naar Batibouw trekt, kan bij Profel terecht voor de nieuwste trends in hout, aluminium en pvc. Opvallend: hout eist opnieuw een hoofdrol op, waarbij traditioneel vakmanschap wordt verzoend met moderne techniek, zoals in de blikvanger Antica. Maar ook Mato staat in de kijker, waarin aluminium en pvc haast onzichtbaar ook in donkere tinten verenigd worden. De revival van hout en andere slimme innovaties, te ontdekken in hal 4, stand 308.

Profel zet op Batibouw enkele duidelijke trends in de kijker. Enerzijds is er een hernieuwde interesse voor houten schrijnwerk, omdat we vandaag, door respect voor het ambacht te combineren met de modernste technologie, een exacte kopie van eender welk raam of stijl kunnen aanbieden. Voor de liefhebbers van het strak-moderne anderzijds, zijn donkere tinten in opmars. Daarbij kunnen we nu de aluminium look perfect kopiëren op het pvc-profiel binnen. Esthetisch een sterke troef, waarbij ook nog eens de prijs wordt gedrukt.”

 

ANTICA: De renaissance van hout

Houten schrijnwerk is een eeuwenoude kunst. Een ambacht, dat Profel zich reeds meerdere decennia heeft eigen gemaakt en verzoend met een hoogtechnologisch productieproces dat veel voordelen biedt op het vlak van houtbescherming. Het resultaat? Elke originele look kan bewaard blijven, de ramen worden volledig op maat gemaakt, elke profilering is in principe mogelijk. De Antica- en Renaissance-ramen zorgen voor een ongeëvenaarde klassieke uitstraling, maar mét de modernste technieken. Zo werkt Profel samen met overheidsdiensten om bij beschermde gebouwen een authentieke look te verenigen met hedendaagse prestaties.

Naast afrormosia en meranti wordt padoek de derde houtsoort in het gamma (eik kan op aanvraag). Naar kleur is er bij de voorbehandeling keuze kiefer, teak, noten en wit. De afwerking kan in eik, afrormosia, rustiek eik, noten, verweringslook of eender welke kleur. “Men denkt nog vaak dat je met moderne productie geen traditioneel vakmanschap kan afleveren. We bewijzen vandaag het tegendeel. Meer nog, dankzij onze 5-lagenbehandeling, uniek in de markt, blijven houten ramen langer dan ooit beschermd en mooi. Hout is van nature een prachtig materiaal: isoleert sterk, geeft karakter en uitstraling. Bovendien kan je je schrijnwerk om de zoveel jaar een andere kleur geven, als je wil”.

 

 

MATO: slimme combinatie van aluminium en pvc

De elegantie van aluminium gecombineerd met het prijsvoordeel en het isolerend vermogen van pvc: het Mato-raam, met aluminium aan de buitenkant en pvc vanbinnen, verenigt de troeven van twee materialen. Het concept op zich is bij Profel niet nieuw, maar wel de esthetische meerwaarde van de nieuwe generatie Mato Black. ‘Black is hot’ is immers dé onmiskenbare exterieur- en interieurtrend voor ramen. Naast wit of crèmekleurig introduceert Profel nu het raam met een tot in de kern zwart gekleurd pvc profiel. Met de speciale matte korrelstructuurfolie aan de pvc binnenzijde en een gelijkaardige matte poedercoating met ruwe textuur aan de aluminium buitenkant, zijn beide zijden nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Resultaat: het raam is één strak, harmonieus geheel voor de liefhebbers van donkere tinten, tot en met de raam- en deurkrukken, scharnieren en de kern van het profiel toe.

MATO is verkrijgbaar met strakke ‘Fino’-vleugel of meer klassieke ‘Retro’-vleugel.

GERELATEERDE DOSSIERS