Doorzoek volledige site
13 februari 2017

Niko breidt assortiment dimmers uit

Illustratie | Niko
Illustratie | Niko

Met de DALI-dimmer en de 2-draadse universele drukknopdimmer plus breidt Niko zijn assortiment dimmers uit. Daarmee vind je bij Niko nu voor elke lichtsituatie en elke elektrische installatie een dimmer, ook voor bestaande installaties.

Met de 2-draadse universele drukknopdimmer in de muur dim je elke lamp volgens de ideale curve, alle ledlampen van 3 tot 200W incluis. Naast het standaardprofiel heeft hij 7 bijkomende dimprofielen voor onder meer elektronische en elektromagnetische transformatoren, klassieke ledlampen en filament-ledlampen. Net als elke Niko dimmer heeft hij een geheugen en profielen met boost om elke lamp op de laatst gekozen – zelfs de laagste – dimstand in te schakelen. Zijn stand-by verbruik is beperkt tot 0,15W. De geïntegreerde CAB-ontstoorder haalt in CAB-gevoelige regio’s zoveel mogelijk storende signalen uit het net om de meeste lampen optimaal zonder flikkering of gebrom te doen branden.

 

Nieuwe DALI-dimmer

Als specialist in daglichtsturing en dimmers lanceert Niko nu ook een DALI-dimmer. Dankzij de nieuwe dimmer dim je de lampen in een DALI-installatie. Handig als je in één bepaalde zone het licht toch zachter of feller wilt doen branden. De DALI-dimmer werkt met de DALI-busvoeding die je apart kunt bestellen (referentiecode 350-70985), of via een DALI-sensor met geïntegreerde voeding.

Op www.niko.be/dimmerzoeker vind je voor elke lamp de ideale dimmer en voor elke dimmer de ideale lamp. En voor alle mogelijke vragen over dimmers kan je hier terecht;