Doorzoek volledige site
13 februari 2017

Siemens lanceert inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem

Siemens lanceert inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem Illustratie | Siemens
Siemens lanceert inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem Illustratie | Siemens
Illustratie | Siemens
Illustratie | Siemens
Illustratie | Siemens

Op Batibouw 2017 lanceert Siemens (Paleis 11, stand nummer 11.209) het inductionAir System: een 80 cm brede inductiekookplaat met een volledig geïntegreerd afzuigsysteem. Met de lancering van dit gecombineerde toestel speelt de Duitse fabrikant in op de nieuwste trend van ‘onzichtbare’ oplossingen voor open hedendaagse (keuken)architectuur.

Kenmerkend voor de hedendaagse architectuur zijn de lichte, open ruimtes die in elkaar overlopen. In een open keuken en leefruimte wordt de aanwezigheid van een eiland- of wanddampkap als storend ervaren, zo stelde Siemens vast. Daarop ontwikkelde de Duitse fabrikant het inductionAir System, een onzichtbare afzuigoplossing die volledig geïntegreerd zit in de 80 cm brede inductiekookplaat. Ook het dual lightSlider-bedieningspaneel blijft onzichtbaar tot wanneer je het toestel aanschakelt.

 

Naast de kookzone

Het afzuigsysteem dat beschikbaar is met een afvoer naar buiten of met gesloten kringloopwerking, bevindt zich in het midden van de inductiekookplaat tussen de kookzones waar de dampen gevormd worden. Via twee afzuigstroken worden de dampen en geuren van bij het ontstaan afgevoerd.

De afvoer aan de bron en de maximale zuigkracht van 630 m³/u maken dat het geïntegreerde afzuigsysteem de vergelijking met een wand- of eilanddampkap met glans doorstaat.

 

Ideale zuigkracht

De climateControl Sensor meet continu de hoeveelheid damp en past de zuigkracht aan indien nodig. Het zorgt ervoor dat het afzuigsysteem steeds op de meest ideale stand functioneert en niet meer energie verbruikt dan nodig. De dampkap is uitgerust met negen standen en een intensiefstand die van pas komt bij hardnekkige dampen en geuren zoals bijvoorbeeld tijdens het frituren. Op de intensiefstand haalt de dampkap gedurende enkele minuten alles uit de kast op maximaal vermogen en schakelt nadien automatisch terug naar de vorige stand.

 

Opvangbak

Wanneer er per ongeluk (kook)vocht terecht gekomen is in de afzuigstroken van het geïntegreerde afzuigsysteem, wordt het vocht opgevangen in de daartoe bestemde opvangbak die eenvoudig leeg te maken valt. Net als de roestvrijstalen vetfilters is de opvangbak vaatwasbestendig.

 

FlexInduction

Aan weerszijden van het geïntegreerde afzuigsysteem bevinden zich twee inductiekookzones die je kan samenvoegen tot een XL-kookvlak waarop je met gemak een grote braadpan, een ovale vispan of een grillplaat kwijt kan. Het robuuste gietijzeren frame van het afzuigsysteem kan tijdens het koken als pottendrager gebruikt worden.

Voor een extra vermogensstoot bovenop het maximale vermogen is elke inductiekookzone uitgerust met powerBoost.

 

FlexMotion

Met flexMotion kunnen potten en pannen naar een andere kookzone geschoven worden zonder het oorspronkelijke temperatuurniveau opnieuw te moeten instellen. De kookplaat herkent dat de pot verplaatst is en vraagt of je het oorspronkelijke temperatuurniveau wenst te behouden.

 

PowerMove Plus      

De flexInduction kookzones zijn ingedeeld in drie zones met elk een verschillend vermogen. Met de functie powerMove Plus kan er bijvoorbeeld vlees gebakken worden volgens de regels van de kunst. Op de eerste zone wordt het vlees dichtgeschroeid. Daarna moet je de pan naar het midden van de inductiekookzone schuiven om het vlees te bakken. Het vlees warmhouden kan achteraan de inductiekookzone.

 

FryingSensor Plus

De functie fryingSensor Plus zorgt voor een constante temperatuur en voorkomt zo dat vetstof of olie verhit wordt op ongezond hoge temperaturen of zelfs verbrandt.

 

CookingSensor Plus

Met de cookingSensor Plus die de temperatuur bewaakt, behoren overkokende vloeistoffen of bereidingen voorgoed tot het verleden. Zo moet de kookplaat niet meer voortdurend in de gaten gehouden te worden.

De aanbevolen verkoopprijs van het inductionAir System (referentie EX 875LX34E) bedraagt 3.999,99 euro, inclusief btw en recupel. Voor meer informatie of het adres van een verkooppunt kan je surfen naar www.siemens-home.bsh-group.com/be, bellen naar 070 22 21 42 of een bezoek brengen aan het Siemens Brand Center, Laarbeeklaan 74, 1090 Brussel van maandag tot vrijdag van 10 tot 18 u.

GERELATEERDE DOSSIERS