Doorzoek volledige site
14 februari 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

Umbris® stelt 2 nieuwigheden voor op BATIBOUW

De Umbris® Panno SP. Illustratie | Umbris
Het trapeziumvormige lamellendak. Illustratie | Umbris

Umbris® stelt op BATIBOUW 2 nieuwigheden voor: de Umbris® Panno SP en het trapeziumvormig lamellendak. De Umbris® Panno SP is een zonnedoek dat gecombineerd kan worden met een lamellendak.

De SP in Umrbis® Panno SP staat voor Sun Protection. “Mensen kiezen voor een Umbris® lamellendak om in alle weersomstandigheden van het buitenleven te kunnen genieten”, zegt Inge Bogaert, managing director van Umbris®. “Naast de Umbris® blijft er altijd nog een stuk terras of tuin volledig vrij om te zonnebaden of om het eerste lentezonnetje mee te pikken. Toch is zonnebescherming daar al snel nodig, maar dan liefst een die past in het geheel. En zo kwam de vraag bij ons of we iets konden ontwerpen dat gecombineerd kon worden met het Umbris® lamellendak.”

 

Beide toepassingen in één design

Umbris® heeft gezorgd voor een ontwerp waarbij beide toepassingen gebruikt kunnen worden in één design. Binnen eenzelfde frame wordt een deel voorzien voor het zonnedoek, en een ander deel voor de lamellen. Deze combinatie is uniek op de markt. Bogaert: “De Umbris® Panno SP werkt met krachtige gasveren en een hoogwaardige ritsbevestiging (zipscreen) waarmee we een zeer strakke opspanning realiseren. Met een druk op de knop kies je of je de zon wel of niet doorlaat.”

De bediening van de Umbris® gebeurt via de afstandsbediening of via smartphone of tablet. Evenals het Umbris® lamellendak wordt de Panno SP volledig op maat gemaakt en is het geheel windstabieler dan een knikarmsysteem. Technieken zoals verlichting, audio of heaters worden naadloos geïntegreerd zodat de strakke vormgeving volledig tot zijn recht komt. De Panno SP kan ook onafhankelijk van het Umbris® lamellendak uitgewerkt worden, als alternatief voor het eerdergenoemde knikarmsysteem.

 

Trapeziumvormig lamellendak

Een andere nieuwigheid is het trapziumvormig lamellendak. Dat werd uitgewerkt op vraag van een architect. "Hij wilde een Umbris® lamellendak voorzien aan een woning, maar door de vorm van het gebouw kwam er een schuine hoek aan te pas." Umbris® kwam met de trapeziumvorm als oplossing.

De nieuwe vorm kan zowel in nieuwbouw als in een bestaand gebouw geïntegreerd worden. Bogaert: “Voor ons maakt dat geen verschil. We houden altijd rekening met de stijl van de woning en met de voorkeuren van de bewoners. En omdat we uitsluitend maatwerk leveren, zijn er quasi geen beperkingen. Wat wil de klant en hoe kunnen we dat realiseren? Dat zijn de enige twee vragen die ons bezighouden. En we vinden bijna altijd een oplossing.”

GERELATEERDE DOSSIERS