Doorzoek volledige site
14 februari 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

Nieuwe doucheplaat Setaplano van Geberit is vooraf gemonteerd

De grotendeels vooraf gemonteerde onderdelen garanderen een correcte plaatsing. De dichtingsfolie is in de fabriek aangebracht. Illustratie | Geberit
De poten worden op het kader op de daarvoor voorziene plaats geklikt. Het kader wordt langs boven probleemloos afgesteld op de hoogte van de chape. Illustratie | Geberit
Eenmaal de gewenste hoogte is ingesteld, kunnen de poten vergrendeld worden door middel van een schuifmechanisme. Illustratie | Geberit
De sifon wordt simpelweg vastgeklikt in de vooraf gemonteerde montagesteun. Illustratie | Geberit
Door de sifon aan de zijkant van de doucheplaat te voorzien, heeft het discrete afdekkapje van de sifon geen invloed op het gebruikscomfort van de douche. Illustratie | Geberit

Het installatiepakket van de nieuwe inloopdouche van Geberit is herleid tot het minimum, door zoveel mogelijk onderdelen te monteren in de fabriek. Daardoor is de montage ervan vergemakkelijkt en neemt de installatie van de Setaplano minder tijd in beslag.

De nieuwe doucheplaat Geberit Setaplano is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Het zachte oppervlak voelt niet koud aan en is onderhoudsvriendelijk. Omdat het stalen kader in de fabriek is voorgemonteerd en de dichtingsfolie reeds verbonden is met de doucheplaat, is de plaatsing beduidend eenvoudiger en wordt het risico op lekken tot een minimum beperkt.

 

Waterdicht bij het verlaten van de fabriek

De grotendeels vooraf gemonteerde onderdelen verlichten niet alleen het werk van de installateur, het garandeert ook een correcte montage ter plaatse. Net als bij de afvoer voor inloopdouches van Geberit is de dichtingsfolie reeds in de fabriek aangebracht aan de Geberit Setaplano doucheplaat.

Het installatiekader is vervaardigd uit gepoederlakt staal. De installatie vereist vier of zes poten naargelang de afmetingen van de doucheplaat. De poten worden op heel eenvoudige wijze op de daarvoor voorziene plaats op het installatiekader geklikt en vervolgens vastgezet op de betonplaat. Daarna kan het kader op eenvoudige wijze langs boven aangepast worden aan de hoogte van de chape met standaard gereedschap. Zodra de juiste hoogte is bereikt, worden de poten vergrendeld door een schuifmechanisme.

 

De juiste sifon

De inloopdouche Geberit Setaplano is voorzien van een onderhoudsvriendelijke sifon, beschikbaar in twee uitvoeringen:

  • Waterslot van 30 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,45 liter per seconde
  • Waterslot van 50 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,65 liter per seconde

De sifon wordt geklikt in de montagesteun van het vooraf gemonteerde installatiekader. Eenmaal bevestigd in het installatiekader kan de sifon nog 360° gedraaid worden. De sifon, vervaardigd in een soepel materiaal, is makkelijk uitneembaar. Daardoor is de sifon makkelijk schoon te maken.

 

Eindgebruikersprijzen

De inloopdouche Geberit Setaplano is vanaf april 2017 in verschillende formaten verkrijgbaar bij de commerciële partners van Geberit. De aanbevolen eindgebruikersprijzen zijn:

- Doucheplaat Geberit Setaplano, 90 x 90 cm: € 699,- excl. BTW
- Installatiekader voor Geberit Setaplano doucheplaat (voor 4 poten) : € 290,- excl. BTW
- Installatieset, waterslothoogte 50 mm (met 4 poten inbegrepen) : € 175,- excl. BTW

GERELATEERDE DOSSIERS