Doorzoek volledige site
14 februari 2017 | KEVIN MOENS

Ervaar de stilte van de Climeleon Wave geluidsdempende omkasting

Climeleon: geluidsdempende en esthetische omkasting voor airco- en warmtepompbuitenunits.
Convexia laag-energieconvectoren.

Warmtepompfabrikant General pakt dit jaar op Batibouw uit met een echte belevingsstand (hall 12, stand 404). Bezoekers kunnen de verschillende nieuwe toestellen in een real-life omgeving ervaren, voor de allereerste keer het geluidsdempende effect van de Climeleon-omkasting voor warmtepompen horen en het comfort van laag-energieconvectoren aan de lijve ondervinden.

In een opblaasbare transparante dome ligt de temperatuur rond het vriespunt. Een werkende warmtepompbuitenunit draait op volle toeren. Over de draaiende buitenunit staat een Climeleon geluidsdempende omkasting, die zorgt voor een geluidsdemping van minstens 7dB. Bezoekers kunnen zo zelf het geluidsniveau van een werkende buitenunit onder een Climeleon unit cover ontdekken.

In de vrieskou van de dome staat een huisje. Daarin zorgt een Convexia laag-energieconvector met watertemperaturen van slechts 30°C voor een behaaglijke warmte, en dit quasi geruisloos en zonder enig tochtgevoel. Deze combinatie van een uitstekende luchtverdeling, lage watertemperaturen en een zeer stille werking is uniek op de markt. Dat de Convexia niet enkel kan verwarmen, maar ook koelen, is nog een bijkomende troef.

 

Climeleon: geluidsdempende en esthetische omkasting voor airco- en warmtepompbuitenunits

De Climeleon unit cover verlaagt het brongeluid met minstens 7 decibel en is tegelijkertijd mooi en discreet, zonder aan het rendement van het toestel te raken. Hierdoor kan een warmtepomp op meer plaatsen worden toegepast.

De Climeleon Wave is specifiek ontwikkeld voor General warmtepompen. Toepassing met andere merken is mogelijk indien de unit aan bepaalde type- en afmetingvoorwaarden voldoet. De uiteindelijke dempingwaarde met niet-General warmtepompen is afhankelijk van het samengestelde geluidsniveau per frequentieband.

De Climeleon Wave is beschikbaar in vier varianten met dezelfde voetafdruk maar een verschillende hoogte voor de meest courante warmtepomp buitenunits in de markt.

 

Convexia laag-energieconvectoren

De Convexia dynamische convectoren bieden een aangenaam klimaatcomfort met watertemperaturen tot 35°C. De Convexia vormt hierdoor een interessant alternatief voor laag-temperatuur radiatoren en vloerverwarming.

In tegenstelling tot een radiator kan een Convexia convector niet alleen verwarmen, maar ook koelen. De uitgekiende luchtverdeling biedt een hoog comfort, zonder tocht, en voorkomt stofafzetting tegen de wand. Dankzij de tangentiële ventilator produceren de convectoren zeer weinig geluid. Het Italiaanse design van de Convexia-lijn ademt bovendien een tijdloze elegantie die past in elk interieur en nooit verveelt. Deze convectoren zijn verkrijgbaar in 5 breedtes en passen onder ieder raamtablet.

GERELATEERDE DOSSIERS