Doorzoek volledige site
14 februari 2017 | KEVIN MOENS

VASCO als totaalleverancier voor een comfortabel binnenklimaat

Blower.
het VASCO-decentrale ventilatiesysteem.
Ventilo.

Op Batibouw lanceert VASCO enkele opmerkelijke primeurs: de Blower voor elektrische radiatoren, een budgetvriendelijke lijn onder het label Comfort Collection, Niva Bath met slimme geïntegreerde luxe-accessoires en nog veel meer.

2016 was voor Vasco een jaar van doorgedreven onderzoek en ontwikkeling, waarvan de resultaten nu op Batibouw worden getoond.

 

Blower

Op de badkamer wil je meestal snelle warmte. VASCO ontwikkelde hiervoor een Blower (Frans: Soufflant), die bij elektrische radiatoren de warme lucht in de ruimte blaast. Zo wordt de opwarming niet alleen versneld, maar zorgt hij ook voor een extra warmteafgifte.  Het is de eerste blower  in de markt conform de nieuwe Europese normen voor 2018, die onder andere bepalen dat dit apparaat op weekbasis programmeerbaar moet zijn. VASCO gaat zelfs nog een stap verder, met een slimme regeling die via een sensor de gewoontes van de bewoners detecteert en het ingestelde programma automatisch bijstuurt. De blower heeft een strak en discreet design, gebruiksvriendelijke bediening en (voor kinderen) veilige uitblaasmond. De sturing kan geregeld worden op de unit zelf, of optioneel via RF thermostaat. De blower is verkrijgbaar in wit en grijs.

 

  • Beschikbaar: April 2017
  • Elektrisch vermogen Blower: 1000 watt

 

Comfort Collection: betaalbaar topdesign

De VASCO designradiatoren staan bekend om hun fraai design en made-in-Belgium kwaliteitslabel. Toch zal je de bouwheer nu ook met een kleiner budget een onvervalst VASCO-design in huis kunnen halen. VASCO baseert zich hierbij op toppers uit het gamma badkamerradiatoren. Op het eerste zicht verschillen de modellen dan ook weinig van het origineel. Waar zit dan het verschil? Enerzijds wordt de buisconfiguratie aangepast met een grotere afstand tussen de buizen, waardoor er ook meer plaats voor handdoeken ontstaat. Anderzijds is er iets minder keuze op het vlak van kleuren, afmetingen, accessoires en aansluitingen: allemaal slimme, maar nauwelijks zichtbare ingrepen die het mogelijk maken om VASCO-topkwaliteit voor ieders budget aan te bieden.

 

Niva Bath, slim badkamercomfort

Hoe maak je van een badkamerradiator nét iets meer dan een designvolle warmtebron? VASCO baseerde zich op de Niva-radiator en ontwikkelde een ontwerp met geïntegreerde accessoires voor badkamer en keuken: een kapstok en een handdoekbeugel zitten onzichtbaar aan de achterzijde van de radiator. De uittrekbare handdoekbeugel schuif je naar keuze links of rechts tevoorschijn, en omdat de radiator iets verder van de muur afkomt, verdwijnt de handdoek deels er achterin.

 

Eerste VASCO decentrale ventilatiesysteem

Sinds 2011 is VASCO actief in ventilatie. Nu pakt de fabrikant uit met het eerste decentrale (lokale) systeem in het gamma. Dit wil zeggen dat er een individuele ventilatie-unit per ruimte wordt geïnstalleerd, in plaats van één centrale unit met aan- en afvoerkanalen naar de verschillende ruimtes. Dit systeem heeft met name voor renovatietoepassingen specifieke troeven. Stel dat je van de zolder een bijkomende kamer wil maken, kan je probleemloos de unit achteraf in opbouw of inbouw monteren. Die functioneert tegelijk als luchtreiniger door 99% van het schadelijke fijn stof en pollen door elektrostatische filters uit de lucht te zuiveren. De ventilatie-unit, met een debiet van 60 m3 per uur, werkt met warmterecuperatie. De installatie is zeer eenvoudig, het enige wat je nodig hebt, is een verbinding met buitenlucht (dus een buitenmuur) en een voeding van 230 volt. Het inbouwmodel is voorzien met aansluiting voor de VASCO Easy Flow luchtkanalen die garant staan voor een fluisterstille werking.

 

Niva ventilo-convector: 2-in-1-oplossing voor verwarmen én koelen

In tegenstelling tot een radiator werkt een ventilo-convector dynamisch met een kleine ventilator. De lamellen warmtewisselaar en de zuinige ventilatoren zorgen voor een directe aangename warmeluchtcirculatie. Groot voordeel is dat bij toepassing van lage warmwatertemperaturen het apparaat compact blijft. Door de zelfregelende werking van de ventilatoren zijn deze ventilo-convectoren ideaal voor gebruik in combinatie met warmtepompen. 

 

Baas over je binnenklimaat met de VASCO App Climate Control

Stel dat je het complete binnenklimaat met één toepassing van op afstand via je smartphone kan bedienen: even verluchten voordat je thuiskomt, de verwarming aanzetten of de temperatuur bijstellen op de badkamer. De VASCO App Climate Control is de eerste applicatie die de regeling voor radiatoren, vloerverwarming én ventilatie in zich verenigt. Met de VASCO App kunnen maximaal 8 zones met radiatoren, vloerverwarming en ventilatie aangestuurd worden. De aansturing gebeurt manueel of met een programmatie. De App is dit voorjaar gratis beschikbaar in Google Play en App Store.