Doorzoek volledige site
14 februari 2017

Milieuvriendelijk kunstwerk te winnen bij Vaillant

Illustratie | Vaillant
Illustratie | Vaillant

Bij Vaillant valt er elke dag iemand in de prijzen op Batibouw. Bezoekers van de Vaillant-stand krijgen de kans om deel te nemen aan een wedstrijd die het milieubewustzijn wil stimuleren door hun creativiteit te prikkelen. Iedere winnaar sleept een uniek kunstwerk in de wacht van de hand van de gerenommeerde Brusselse street artist Denis Meyers. 

In september 2016 nam Vaillant deel aan de DESCO Expo uitdaging. Ze kregen de opdracht de hun toegewezen exporuimte op een originele, speelse, minimalistische en onconventionele manier in te kleden, en dit gekaderd in de cultuur-, natuur- en ecologiegedachte van de gelegenheidslocatie, de Verbeke Foundation. Een uitdaging die Vaillant maar al te graag aanging en waarvoor de specialist in duurzaam verwarmen de hulp inriep van urban artist Denis Meyers. 
 

Brusselse kunstenaar Denis Meyers

De Brusselse kunstenaar van Doornikse origine Denis Meyers maakte furore door de binnenkant van het oude Solvay-gebouw in Elsene vlak voor het aan de sloophamer ten prooi viel van onder tot boven vol te tekenen met grappige of pakkende opschriften. Datzelfde principe van creatie, ontmanteling en herbestemming - zij het wat kleinschaliger - is terug te vinden in het kunstwerk ‘Green iQ’ dat hij voor Vaillant creëerde. Voor ‘Green IQ’ voorzag Denis Meyers een muur van in totaal 27 frontpanelen van de milieuvriendelijke ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketel van originele opschriften die verwijzen naar duurzaam energiegebruik.

“De reacties van de DESCO expo-bezoekers waren alvast bijzonder lovend”, zegt Sabine Ryheul, Marketing en Product Management Director Vaillant Group België. “We konden dan ook niet anders dan dit kunstwerk een tweede leven geven, 27 tweede levens om precies te zijn. Elk ecoTEC exclusive Green iQ frontpaneel vormt een uniek hedendaags kunstwerk op zich. Dat zijn 27 creaties waarmee we de groene gedachte onder onze trouwe Vaillant-klanten kunnen verspreiden.”


Creativiteit prikkelen

In zijn stand op Batibouw plaatst Vaillant een reuzegroot ecoTEC exclusive Green iQ frontpaneel met daarbij vijftig verschillende Engelse woorden. Vaillant nodigt iedereen die langskomt op de stand uit om de creativiteit de vrije loop te laten en een eigen compositie samen te stellen. Met magneten kunnen bezoekers op het frontpaneel een leuke, aangrijpende of opmerkelijke slogan of quote samenstellen. Vervolgens nemen ze bij hun compositie een verrassende pose aan, die de automatische Vaillant-fotobooth vereeuwigt.

De deelnemers maken kans op een uniek luik van het ‘Green IQ’-kunstwerk van Denis Meyers, voorzien van een gesigneerd en genummerd certificaat, door de foto op hun Facebookpagina te posten. Iedereen krijgt bovendien een afdruk van de foto als herinnering. Iedere dag neemt een jury de foto-oogst onder de loep. Ze wegen zowel de individuele elementen als het samenspel ertussen af op originaliteit en kiezen op basis daarvan één gelukkige ‘winnaar van de dag’.

Vaillant kan u bezoeken op Batibouw in Paleis 12, stand 403.