Doorzoek volledige site
14 februari 2017

Stad Antwerpen zoekt Het Schoonste Gebouw

Illustratie | Stad Antwerpen

De stad Antwerpen organiseert voor de tweede keer de wedstrijd 'Het Schoonste Gebouw'. Het winnende project wint de monumentenprijs van de stad Antwerpen 2017: 4.000 euro.

De stad Antwerpen wil haar onroerend erfgoed in de schijnwerpers zetten. Daarom lanceert ze voor de tweede keer de wedstrijd ‘Het Schoonste Gebouw’. Alle Antwerpse gebouwen met erfgoedwaarde die in de afgelopen vijf jaar zijn gerestaureerd, gerenoveerd of een nieuwe bestemming kregen, kunnen in 2017 de titel ‘Het Schoonste Gebouw’ winnen. De winnaar krijgt niet alleen een schone titel, maar ook een geldprijs van 4.000 euro. Het project krijgt bovendien de nodige aandacht in een brede communicatiecampagne om de betrokkenheid van de Antwerpenaars bij hun erfgoed te verhogen.

Welk project wordt de opvolger van de winnaars van 2015, Comptoir Sucrier (jurywinnaar) en het Paleis op de Meir (publiekswinnaar)? Dossiers moeten voor 19 maart ingediend worden via www.antwerpen.be/hetschoonstegebouw. Ook het reglement is daar terug te vinden, samen met het inschrijfformulier en de praktische informatie over de prijs.