Doorzoek volledige site
15 februari 2017

Kingspan Unidek stelt sandwich dakelementen voor

Illustratie | Kingspan Unidek

De EPB-eisen worden steeds strenger. Om luchtdicht en koudebrugarm bouwen te combineren met een goed geïsoleerde bouwschil, stelt Kingspan Unidek sandwich dakelementen voor. Dit zijn zelfdragende isolerende dakelementen.

Om een lager E-peil te creëren, is de eerste stap vaak dakisolatie. Dat levert immers het hoogste rendement op bij het isoleren van een bouwschil. Om het dak langs buiten te isoleren, biedt Kingspan Unidek sandwichelementen. De Unidek Aero zelfdragende isolerende dakelementen worden toegepast op gordingdaken, en worden rechtstreeks op de horizontale steunbalken geplaatst.

 

Koudebruggen voorkomen

In het gamma zitten diverse varianten met U-waarden tot 0.11 voor een passiefhuis. Voor de binnenafwerking kan gekozen worden voor een witte kant-en-klare afwerking of een robuuste gipsvezelplaat om geheel naar eigen wens af te werken. De dakelementen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, op voorwaarde dat er een goede onderconstructie aanwezig is.

Ook de luchtdichtheid speelt een grote rol in het energieverbruik van een woning. Woningen met een hellend dak scoren bij blowerdoortests in de regel v50 > 2. Met Unidek Aero dakelementen gecombineerd met haar luchtdichte toebehoren én nauwkeurig bouwen zijn echter scores van v50 < 2 en zelfs < 1 te behalen. Alleen dat al kan tot 15 E-peil punten winst opleveren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de invloed van koudebruggen. De onderbreking van de isolatielaag door kepers of spanten in een dakconstructie is een grote bron van koudebruggen. Unidek Aero dakelementen hebben daarentegen een doorlopende isolatieschil waardoor deze koudebruggen worden voorkomen.Bouwen en isoleren met het oog op de toekomst

De strengere EPB-eisen zijn voorbereidingen op het doel om in 2020 van passief bouwen de standaard te maken. Kingspan Unidek wil met haar dakelementen niet alleen aan de huidige, maar ook aan de toekomstige eisen voldoen dankzij lage U-waarden, goede scores op het gebied van luchtdichtheid en een minimale hoeveelheid koudebruggen. Zo ontstaat nu al een minimale C02-uitstoot en een maximale besparing op de energiefactuur.

Kingspan Unidek staat op BATIBOUW in Paleis 5, stand 304.

GERELATEERDE DOSSIERS