Doorzoek volledige site
15 februari 2017

Hansgrohe lanceert keukenkraan en spoelbak als één geheel

Illustratie | hansgrohe
Illustratie | hansgrohe
Illustratie | hansgrohe
Illustratie | hansgrohe
Illustratie | hansgrohe

Hansgrohe introduceert een reeks spoelbakken van roestvrij staal. In combinatie met de keukenkranen van het merk vormen die een totaaloplossing voor de keuken. Bijzonder is dat de spoelbakken uitgerust kunnen worden met de Select-technologie van hansgrohe. Hierdoor is de keukenkraan niet alleen traditioneel met de hendel te bedienen, maar ook via een extra knop vooraan op de gootsteen. De spoelbakken zijn te combineren met alle keukenkranen van het merk.

“We merken dat consumenten de keukenkraan en spoelbak als één geheel zien. Vorm en functie zijn daarbij heel belangrijk”, zegt Jan Heisterhagen, vicepresident productmanagement van hansgrohe. “Voor onze keukenkranen ontwikkelden we nu de ideale spoelbakken, samen met onze ontwerppartner Phoenix Design. Door de spoelbak en kraan op elkaar af te stemmen, creëer je zowel visuele rust als een ergonomisch optimale situatie in de keuken. De nieuwe manier van bedienen met de Select-knop maakt de spoelbakken innovatief.” De collectie is te herkennen aan de premiumlook: de spoelbakken van kwalitatief roestvrij staal zijn met de hand gelast en hebben stuk voor stuk strakke vormen en precieze hoeken die eenvoudig schoon te maken zijn.

 

Nieuwe manier van bedienen

Het merk heeft met Metris Select en Talis Select alvast twee keukenkranen voorzien van die technologie. Ook de spoelbak kan van deze technologie voorzien worden op twee manieren. Bij de eerste oplossing heeft de keukenkraan geen bedieningsgreep meer. Die zit dan rechts vooraan op de spoelbak gemonteerd. Met de hendel bepaal je precies de temperatuur en sterkte van de waterstraal. De waterstroom aan- of uitzetten doe je met een druk op de Select-knop, vooraan op de kraan.

Een tweede model integreert de Select-technologie van hansgrohe in de spoelbak zelf. Dankzij die technologie laat je met een druk op de extra Select-knop het water stromen. De spoelbak heeft dus niet alleen een traditionele kraan, maar ook een grote Select-knop rechts vooraan om snel de waterstroom van de multi-jet keukenmengkraan aan of uit te zetten. Met die knop wordt het afvoerventiel ook geopend of gesloten.

  

sBox: slimme uittrekbare uitloop

Een kraan met een uittrekbare uitloop biedt meer flexibiliteit en maakt keukenklusjes eenvoudiger. De technologie die achter zo’n kraan schuilt, is niet altijd eenvoudig. De uittrekbare slang zit vaak onbeschermd In de onderkast en maakt veel lawaai bij gebruik. Daarom introduceert hansgrohe de sBox, een handige oplossing voor uittrekbare kranen. Het systeem past in alle standaard onderkasten en maakt dat de slang netjes en beschermd blijft tegen bijvoorbeeld buizen of vuilnisbakken. Bovendien staat de sBox in voor een stille werking én meer bewegingsvrijheid. De slang is langer, waardoor je 26 cm verder kunt gaan dan met modellen zonder sBox (tot 76 cm).

GERELATEERDE DOSSIERS