Doorzoek volledige site
15 februari 2017 | KEVIN MOENS

A new kid in town: A-Z nights

A-Z nights. Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, splijtende videoshots en saillante sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven. Verwacht geen brave consensus. Wel avonden vol provocatie, interactie én nu en dan een artistieke stomp in de maag. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie.

Gedeputeerde van cultuur Igor Philtjens: “A-Z nights is een nieuw concept van de partners achter de A-Z lezingen. Op vraag van het publiek, is het na 8 jaar tijd voor iets nieuws: meer debat, meer interactiviteit met het publiek, en sprekers met verschillende achtergronden (architect, theatermaker, filosoof …) gaan met elkaar in dialoog rond een centraal thema."

Veerle Devreese (De Brakke Grond, Cornelis Serveert) heeft als curator het programma rond de eerste twee A-Z nights uitgewerkt. Het thema van de eerste A-Z night (21 februari) gaat over de zin en onzin van het kunstenonderwijs, de tweede A-Z night (21 maart) bespreekt de geëngageerde kunst(enaars). Host van beide avonden is radio- en televisiemaker Kirsten Lemaire. Met de verbouwingen van Z33 is er geopteerd voor een nieuwe locatie: de prachtig gerestaureerde kapel van het Clarenhof.

 

Praktisch

A-Z night #1: We (don’t) need (no) art education
over de zin en onzin van het kunstonderwijs.
21 februari 2017 om 20u

A-Z night #2: From pact to act
over geëngageerde kunst(enaars).
21 maart 2017 om 20 u

Locatie: Clarenhof kapel, Guffenslaan 43, Hasselt

Prijzen: €8,- (1 avond); €5,- (studenten- of lerarenkaart); €12,- (combiticket 2 A-Z nights)