Doorzoek volledige site
15 februari 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

Kleurexperte Mieke Cops voorspelt de trendkleuren van 2017

Serenity Illustratie | Mathys
Serenity Illustratie | Mathys
Infinity Illustratie | Mathys
Infinity Illustratie | Mathys

Geïnspireerd door maatschappelijke tendenzen komt Mieke Cops, kleurexperte bij MATHYS®, met een selectie trendkleuren voor 2017. Onder de collectie Trustworthy heeft ze twee heel uiteenlopende kleurenpaletten gecreëerd.

Mieke Cops stelt dat we enerzijds teruggrijpen naar serene authenticiteit en anderzijds ongebonden buiten de lijnen kleuren. Deze twee uiteenlopende visies resulteerden in 2 uiteenlopende kleurenpaletten: Serenity en Infinity. Mieke Cops: "Terwijl het buiten woelt van politieke verdeeldheid, terroristische aanslagen en ongelijkheid, versterkt ons vertrouwen dat we zelf een verschil kunnen maken. Dat uit zich in ons interieur waarmee we een wereld creëren die wij graag zien."

 

Less is more

Wie door alle veranderingen verlangt naar rust, is gebaat bij het Serenity-keurenpalet. Het erkent de nood om het multitasken in te ruilen voor concentratie. Denk hierbij aan kleuren die linken naar de natuur en een grijze ondertoon hebben. Donkere tinten en pastels worden gemixt en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw.

“Dat zorgt voor de nodige kalmte, leidt niet af en accentueert het licht in de kamer. De kleuren passen bij gerecycleerde en/of natuurlijke materialen zoals hout, metaal of leer. In combinatie met felgekleurde meubels leven de grijzige muren op en krijgt de ruimte energie”, aldus Mieke.

 

Buiten de lijntjes kleuren

Aanhangers van verandering gooien oude concepten overboord en kleuren buiten de lijntjes. Door zichzelf en de omgeving opnieuw te definiëren, vinden ze andere manieren van leven én van het inrichten van de woning. Dat is wat het Infinity-kleurenpalet symboliseert. Het laat toe om de norm tegen te spreken met felle, luxueuze tinten: vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood en limoengroen spannen de kroon.

Infinity laat je een eigen stijl ontwikkelen. Het kleurenpalet bestaat uit constrasterende kleuren en legt opvallende accenten. We durven buiten de lijntjes te kleuren met felle, luxueuze tinten: vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood en limoengroen spannen de kroon. “Zolang het uitgesproken is met veel creativiteit en kracht, kan je volgens het Infinity-principe niets fout doen. Het palet zal vooral jonge mensen bekoren, want die snakken ernaar een eigen stijl te ontwikkelen en zichtbaar te zijn." Mieke verwacht energieke, contrasterende kleuren op plaatsen waar je echt het niet verwacht.