Doorzoek volledige site
20 februari 2017

IVC Group ontwikkelt geluiddempende vloer voor hotels

Illustratie | IVC Group
Illustratie | IVC Group
Illustratie | IVC Group

Een ongestoorde nachtrust op hotel? Geen evidentie! Sinds het klassieke voltapijt steeds meer plaats maakt voor meer gebruiksvriendelijke ‘harde’ vloeren, neemt vaak ook de geluidshinder toe. Toch hoeft dat niet zo te zijn, want om contactgeluid te reduceren, ideaal voor hotels, ontwikkelde IVC Group de ondervloer Xtrafloor® Silent, die in combinatie met het luxevinyl van Moduleo dé oplossing biedt: een designvolle, duurzame, onderhoudsvriendelijke én geluiddempende vloer. De erg makkelijke plaatsing met click is een extra troef bij renovatie- of opknappingswerken.

Op vakantie of tussen de verplaatsingen van een business trip door, wie op hotel verblijft, heeft vaak extra veel behoefte aan een verkwikkende slaap. Helaas lukt dat niet altijd, met gasten die op elk moment van de dag komen en gaan, koffers die worden uitgepakt, kamers opgeruimd, enzovoort. Uitbaters doen dan ook hun best om het geluidscomfort te verbeteren, en de vloer speelt daar natuurlijk een sleutelrol in. “Vast tapijt is een klassieker in hotels en dempt inderdaad het geluid, maar heeft vele nadelen op het vlak van hygiëne, onderhoud, duurzaamheid, allergieën, enzovoort”, zegt Dirk Desimpel, Country Manager Belux bij IVC Group. “Daarom hebben we een speciale toepassing ontwikkeld in de vorm van een superisolerende ondervloer met gesloten celstructuur. Dat gecombineerd met Moduleo Click tegels of planken, geeft je het beste van drie werelden: op thermisch, akoestisch én esthetisch vlak.”

 

Hoogste geluiddemping op de markt

Voor de uitbater en de gasten heeft deze oplossing overtuigende troeven. De Xtrafloor® Silent in combinatie met Moduleo Click reduceert het contactgeluid met maar liefst 21dB (ΔLw = 21 dB), de beste prestatie op de markt. Contactgeluid is vooral storend voor de onderburen, omdat het geluid zich naar beneden voortplant. Verschillende vormen van geluid, van voetstappen tot trillingen, worden op die manier succesvol geblokkeerd.

Xtrafloor® Silent is geschikt voor combinatie met vloerverwarming en –koeling. Naast het akoestisch comfort wordt de thermische isolatie van de vloer extra versterkt. Dankzij de antisliplaag voor zwevende installaties kunnen de vloer en ondervloer in een handomdraai worden geïnstalleerd én verwijderd, ideaal dus voor renovaties of opwaarderingswerken.

 

De juiste oplossing voor elke ruimte

Xtrafloor® Silent werd speciaal ontwikkeld voor slaapkamers. Voor de drukbelopen zones van een hotel (gangen, receptie, restaurant, fitness, lounge...) is de ondervloer Xtrafloor® Flex Pro beter geschikt. Xtrafloor® Flex Pro beschikt over een zelfklevende zijde; eenvoudig en proper te plaatsen, maar ook heel makkelijk opnieuw te verwijderen.

Omdat er geen lijm nodig is, kan Xtrafloor® Flex Pro dus ook op drukke plaatsen worden geïnstalleerd met een minimum aan hinder. De ondervloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling, biedt eveneens een sterke geluidsisolatie (ΔLw = 13 dB met Moduleo click en ΔLw = 10 dB met Moduleo dryback) én een verbeterd wandelcomfort.

GERELATEERDE DOSSIERS