Doorzoek volledige site
27 februari 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

KSB stelt nieuwe toerenregeling voor motormontage voor

Etaline-pomp uitgerust met een PumpDrive Eco in de 230 V-versie. Illustratie | KSB

Op de ISH-beurs 2017 in Frankfurt/Main stelt KSB een nieuwe 230 volt-versie van de PumpDrive Eco voor, de toerenregeling voor motormontage. Deze nieuwe versie, ontworpen voor de vereisten van verwarmings- en airconditioningsinstallaties, is beschikbaar voor motorvermogens van 0,12 tot 1,1 kW.

De PumpDrive Eco beschikt over een sensorloze verschildrukregeling die vooraf ingesteld wordt bij het uitrusten van een Etaline L-pomp met de toerenregeling. Alle pomp- en motorgegevens worden in de fabriek ingesteld. Dit vereenvoudigt de inbedrijfstelling van de motorpompgroep.

 

Applicatie MyPumpDrive

Naast de geïntegreerde Bluetooth-module (optie) kan een externe Bluetooth-koppeling vanaf nu verbonden worden met de Service-interface van de PumpDrive Eco. Op deze wijze is het mogelijk te communiceren met systemen die niet beschikken over een eigen BT-interface, waardoor de gebruikersvriendelijkheid toeneemt. Met behulp van de applicatie 'MyPumpDrive' en een smartphone kan de gebruiker communiceren met het systeem en parameters definiëren.

Hiervoor kunnen mobiele apparaten gebruikt worden, die beschikken over Apple iOS of Android. De gratis applicatie garandeert een eenvoudig onderhoud en een snelle inbedrijfstelling van de pomp. Bovendien laat deze toe de gegevens specifiek voor het proces van de klant te beheren. De applicatie beschikt over een assistent voor snelle inbedrijfstelling, die de installatie van eenvoudige functies zoals de persdruk- of verschildrukregeling toelaat. De gebruiker heeft via de applicatie ook toegang tot de toerenregeling en kan zo zijn pompsysteem in functie van zijn vereisten optimaliseren.

De PumpDrive Eco verstuurt proceswaarden zoals de verschildruk of het extern debiet van de pomp als analoog uitgangssignaal 4-20 mA of vanaf nu als signaal 0-10 V naar een hoger beheerstation. Bovendien is hij nu uitgerust met twee NO-contacten, waardoor hij eventuele waarschuwingen of alarmen kan overdragen. Dankzij de vectorregeling met instelbare motorbesturingsmethode is het mogelijk zowel asynchrone motoren als synchrone reluctantiemotoren met de PumpDrive Eco uit te rusten.

GERELATEERDE DOSSIERS