Doorzoek volledige site
06 maart 2017 | JEROEN SCHREURS

Studiedag Duurzaam Vastgoed zoomt in op belangrijke duurzaamheidsdoelen

In september 2015 onthulden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals, 17 universele prioriteiten voor duurzame ontwikkeling. Die zijn ook van toepassing in de vastgoedwereld. Spryg biedt tijdens haar studiedag Duurzaam Vastgoed eind april een overzicht van de 5 belangrijkste doelen, en hoe vastgoedprofessionals er mee om kunnen gaan.

Spryg nodigde een aantal gespecialiseerde sprekers uit die het publiek meer kunnen vertellen over de Sustainable Development Goals (SDG's), zoals Marie Christine Marghem, minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling. Tine Heyse, schepen Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid van Stad Gent, vertelt hoe de Stad zich inzet met betrekking tot internationale solidariteit en klimaat. De Stad Gent is 1 van de 8 Voices in de SDG-campagne van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en The Shift, het Belgisch duurzaamheidsnetwerk. Hoe stimuleert de Stad initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid? En hoe inspireren zij buiten de stadsgrenzen?

Bart Verheyen en Evert De Baere, architecten bij Stramien, zoomen in op twee andere SDG's: bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie, én :neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden. Ze tonen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe, bij de opvatting van nieuwe functies of invulling van bestaande sites, duurzaamheid en toekomstgericht plannen een belangrijke rol spelen. Dirk Boydens, CEO van Boydens Engineering en Thierry Lauwers, advocaat/eigenaar Lauwers en Seutin, lichten de energie- en de juridische componenten toe.

 

 

 

Meer informatie:

Duurzaam Vastgoed België 2017

Datum:

Dinsdag 25 april

Locatie:

Holiday Inn, Brussels Airport

Tijdsverloop:

09.00: Onthaal

09.30: Inleiding

12.00: Lunch

16.15: Netwerkmoment