Doorzoek volledige site
06 maart 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

River of Time moet van MCH een samenhangend geheel maken

Illustratie | Urban Agency
Illustratie | Urban Agency
Illustratie | Urban Agency
Illustratie | Urban Agency
Illustratie | Urban Agency

Urban Agency en Aarhus Arkitekterne hebben hun voorstel voor de uitbreiding van het MCH Messecenter in Herning, de grootste tentoonstellingsruimte van Denemarken, onthuld. Volgens de architecten was het de bedoeling om een strategie voor te leggen die van het complex een aantrekkelijke en samenhangende structuur zouden maken.

Om dit te bereiken laat het ontwerp de twee bestaande circulatieroutes samenkomen op een punt. Dit punt zal de nieuwe ingang worden. Het cirkelvormige dak definieert het evenementenplein, met hellingen die als buitenzitplaatsen dienen en tegelijk onderdak bieden bij slecht weer. Met een sterke nadruk op groenvoorziening biedt het centrale buitenplein verschillende mogelijkheden: een ijsbaan, een tentoonstellingsruimte of gewoon een rustige omgeving voor de bezoekers.

 

River of Time

De variërende plafondhoogten moeten, samen met de open vloerplaat, circulatieproblemen en problemen met mensenstromen oplossen. De bezoekers zullen, na de veiligheidscontrole, vanaf de ingang naar hun gewenste locatie geleid worden zoals de concerthal of de centrale tentoonstellingsruimte.

Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich een recreatieve zone, een wachtruimte, loketten en toiletten. Op de eerste verdieping zal er een restaurant zijn dat ook langs buiten toegankelijk is, een uitkijkpunt dat zicht biedt op het evenementenplein en een expositieruimte. Naast het nieuwe gebouw zal er ook een publieke promenade aangelegd worden die het gebouw moet verbinden met het Museum of Time en het noordelijke deel van het MCH, dat nog in aanbouw is.

De ruimte kreeg de naam River of Time en zal fungeren als de primaire as van het complex omdat het de expositieruimten zal verbinden. Architecten URBAN AGENCY en Aarhus Arkitekterne zullen zich laten bijstaan door designteams Max Bögl en Norconstrukt. Het volledige project omvat 5.400 m².