Doorzoek volledige site
06 maart 2017

Designradiator ONI van Vasco wint Design Plus 2017-award

Illustratie | RCA Press

Radiatorproducent VASCO heeft voor de innovatieve vormgeving en energie-efficiënte techniek van de designradiator ONI de award ‘Design Plus’ in de wacht gesleept.

De wedstrijd Design Plus powered by ISH 2017 gaat uit van de Messe Frankfurt en wordt georganiseerd door de German Design Council, wereldwijd bekend als toonaangevend kenniscentrum voor communicatie en kennisoverdracht op het vlak van design- en merkcommunicatie. ONI werd samen met 24 andere productinnovaties uit verschillende branches door vertegenwoordigers en experts uit de sanitaire en verwarmingssector en door architecten, ontwerpers en vakjournalisten verkozen uit in totaal 154 inzendingen uit 19 landen.

 

Smetteloze energie-efficiëntie

In totaal beoordeelde de jury ieder product op zes punten: vormgeving, ontwerp, innovatie, materiaalkeuze en technische en ecologische aspecten. ONI scoorde niet enkel met zijn strakke vormgeving, maar ook met zijn technische vernieuwingen inzake energie-efficiëntie en duurzaamheid. De jury was onder de indruk van de stijlvolle elegantie van de radiator, die met amper 8 millimeter flinterdun is en als het ware voor de muur lijkt te zweven. Nog een criterium: het zuivere, sobere oppervlak dat voor een cleane, geometrische look zorgt. De ultradunne en bijzonder snel opwarmende voorplaat van gerecycleerd aluminium, waarin aan de achterzijde de koperen verwarmingsbuis is ingewerkt, en de minieme waterinhoud (slechts 0,6 liter!) zetten technische maatstaven wat betreft energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Hij werkt bovendien uitermate efficiënt en energiebesparend. Ideaal dus in combinatie met lagetemperatuursystemen. Bovendien is ONI met zijn 23 kilo voor de grootste uitvoering ook een echt lichtgewicht. Transport en plaatsing zijn letterlijk kinderspel. Dankzij het gepatenteerde designventiel in de middenaansluiting kan de radiator in een handomdraai in gebruik worden genomen. Bezoekers van de ISH-beurs kunnen ONI van 14 tot 18 maart 2017 bewonderen tijdens een speciale award-tentoonstelling in de foyer van hal 4.2 of op de stand van Vasco Group zelf (hal 8.0 / stand: E 66). Alle winnende producten zullen tijdens ISH in de Foyer van ISH, hal 4.2, te bewonderen zijn.