Doorzoek volledige site
08 maart 2017

Foodmet in Anderlecht kiest voor ondoorlatende vloer

De Foodmet is een overdekte voedingshal in Anderlecht, op de historische site van het Slachthuis. Sinds 2015 bevinden er zich 45 winkels op de gelijkvloers, waarvan 17 slagerijen. Organization Permanent Modernity (ORG) ontwierp het gebouw. Onder de conceptnaam ‘Monument for an Open Society’ werd het architectenbureau ORG met dit project genomineerd voor de 15e architectuurbiënnale in Venetië.

Voor dit project moest er een functionele vloer gevonden worden: een vloersysteem dat voldoet aan de hygiënenormen vereist in de voedingsindustrie, bestand tegen verontreinigingen zoals vleesresten, bloed, vetten en impact van agressieve chemicaliën. Een vloer die een hoge temperatuursbelasting verdraagt, die zware belasting van intensief verkeer van laadwagentjes aankan en die makkelijk in onderhoud is. Er werd gekozen voor Ucrete vloersysteem van BASF – Master Builders Solutions. In totaal werd er 2.737 m² mee bestreken.

 

Eurofin Gold label

Het vloersysteem voldoet een de HACCP-norm en heeft een gesloten structuur. Het is ondoorlatend voor water en chemicaliën. De vloer heeft een zeer-absorptiegraad, waardoor er zich geen bacteriën kunnen ontwikkelen. In natte productieruimtes is ook een juiste antislipgradatie belangrijk. De Ucrete-vloeren hebben een gedefinieerd profiel (in overeenstemming met EN en DIN) dat een antislipafwerking mogelijk maakt aangepast aan de specifieke productiesituatie.

De hybride samenstelling zorgt ervoor dat de vloeren bestand zijn tegen temperaturen tot 150 °C. Het vloersysteem is snel aan te brengen, maar ook snel uitgehard en belastbaar. Daardoor is de ruimte na plaatsing al na 1 dag toegankelijk. De Ucrete systemen hebben een Eurofin Gold label voor lage emissies. Dat garandeert een constante zuivere luchtkwaliteit en een veilige omgeving voor de werknemers, zowel tijdens als na de installatie van de Ucrete vloer.

GERELATEERDE DOSSIERS