Doorzoek volledige site
15 maart 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

Belgische kanshebbers vijfde editie Archititzer A+Awards

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Architizer de A+Awards. Nog tot 30 maart kan je stemmen op je favoriete architectuurproject. Ook dit jaar zijn er weer enkele Belgische finalisten bij. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 april.

Archititzer noemt de winnaars van de A+Awards de meest invloedrijke architecten van het jaar. De winnaars krijgen hun trofee overhandigd tijdens een gala-event in New York op 11 mei. Per categorie zijn er 2 winnaars: 1 verkozen door de vakjury en 1 verkozen door het grote publiek. Dit zijn de Belgische finalisten op een rij:

 

Atelier Tom Vanhee

Atelier Tom Vanhee heeft maar liefst 2 nominaties te pakken. Een eerste nominatie is te danken aan de renovatie van 2 huizen uit de 17e eeuw tot een private woning. Dit project doet mee in de categorie Architecture + Preservation.

Het tweede project van Atelier Tom Vanhee vind je in de categorie Architecture + Renovation. Die nominatie heeft het bureau te danken aan de renovatie van de voormalige boerderijwoning in Aartrijke.

 

JDS Architects

Het bureau van Julien De Smedt scoorde een nominatie met de Hangzhou Gateway. Dit H-vormig gebouw in China is terug te vinden in de categorie Office - High Rise (16+ Floors).

 

B612 Associates

Ook B612 Associates uit Ukkel maakt 2 keer kans op een titel. Ze zijn terug te vinden in de categorie Architecture + Sustainability met een crèche in Neder-over-Heembeek en in de categorie Architecture + Low Cost Housing met een passiefhuis in Sint-Jans-Molenbeek.

 

Zaha Hadid

Zaha Hadid mag dan wel geen Belgische architecte zijn, ze liet haar handtekening wel achter in de haven van Antwerpen. Met het Havenhuis staat ze in de categorie Office - Mid Rise (5-15 Floors).