Doorzoek volledige site
22 maart 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Tapijttegel Iconic vervolledigt Essentials-collectie

Desso completeert de collectie Essentials II met de introductie van Iconic, dat de oervorm van kleur huldigt en perfect is voor het creëren van indrukwekkende designs over de gehele vloer.

De collectie biedt een caleidoscoop aan mogelijkheden met 24 kleuren, levendige tinten naast neutrale schakeringen, waarmee ontwerpers de toon kunnen zetten voor energieke open ruimten, vergaderruimten of zones in de werkruimte.

 

Geweven textiel

Het design van Iconic is geïnspireerd door geweven textiel en is gecreëerd door gebruik te maken van een nieuwe manier van tuften, wat deze prettig aanvoelende tapijttegel een verborgen diepte geeft. Het gelaagde ontwerp brengt twee contrasterende kleuren samen en levert zo subtiele, inspirerende en unieke ondertonen die speelse en interessante elementen toevoegen aan het vloerontwerp. In de all-overkleur zijn verborgen lijnen ingebed die zichzelf subtiel openbaren vanuit verschillende perspectieven in een binnenruimte, wat intrigerend en indrukwekkend werkt. 

 

100 procent verwerkte kalk

Zoals mag worden verwacht van een Desso-collectie, draagt Iconic een duidelijke duurzaamheidsvisie uit: het is alleen verkrijgbaar met EcoBase™-tapijtrug, de tapijttegel die 100% verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven bevat. Dankzij het ECONYL®-materiaal houdt Iconic zich aan Desso's Cradle to Cradle®-filosofie; het bevat volledig geregenereerd nylongaren dat is gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal, zoals visnetten en post-consumer tapijttegels uit onze eigen Refinity®-fabriek. 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS