Doorzoek volledige site
22 maart 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

JB Pure van Beddeleem, eerlijke materialen en veel licht

Eerlijke materialen en veel licht zijn nog steeds de pijlers voor een hedendaagse invulling van een project. Om hier binnen het interieur ook een invulling aan te geven, ontwikkelde Beddeleem het JB PURE wandsysteem.

Het wandsysteem onderscheidt zich van andere glassystemen omwille van zijn modulariteit.  Bij de ontwikkeling werd immers naast de esthetische ook de technische kant niet uit het oog verloren. Zo biedt JB PURE de gebruikers de keuze tussen enkel- en dubbelzijdige beglazing.  De wand weet bij het wisselen tussen de twee opties zijn strakke lijn aan te houden.  Bij de enkelvoudige variant is het glas immers decentraal geplaatst.  Dit zorgt ervoor dat het glas langs 1 zijde (veelal de gangzijde) blijft doorlopen en zo in hetzelfde vlak valt als de dubbelzijdig beglaasde wand.

 

Flexibel en duurzaam

Dit voordeel stelt de bouwheer in staat om flexibel en duurzaam om te springen met het gebruik van glas.  Zo kan op plaatsen waar geluidsisolatie minder aan de orde is, budget worden uitgespaard. "Wie kiest voor het JB PURE systeem denkt ook aan morgen en kiest voor één van de duurzaamste opties op de markt", klinkt het bij Beddeleem.  Het JB PURE systeem behaalde recent een “ZILVEREN” CRADLE TO CRADLETM certificaat. Dit certificaat betekent voor onze klanten dat ze door het gebruik van onze wanden bij een “LEED” project tot 2 punten extra kunnen verdienen. Ook bij “BREEAM-NL” projecten kan men extra punten verdienen in de hoofdstukken ‘Bouwmaterialen’ en ‘Onderbouwde herkomst van materialen’ door het gebruik van Cradle to Cradle CertifiedTM producten.

Het uiterlijk van de wand wordt bepaald door de grote glaspartijen met een smalle boven- en onderplint (respectievelijk 50 en 30mm hoog).  Het wandsysteem kan worden uitgerust met een vol houten deurblad of met een beglaasd kaderdeurblad. Door de wanddikte van 50mm vallen de deurgehelen altijd in hetzelfde vlak als de glaswand.

Dit beglaasde deurgeheel ademt dezelfde vormtaal als de glaswand en biedt tevens hetzelfde voordeel: Het kan zowel enkel- als dubbelzijdig worden uitgerust met glas. Deze glaswand is zoals steeds compatibel met ons JB 2000 systeem wat meteen ook een vlotte overgang garandeert naar deze volle wand.

GERELATEERDE DOSSIERS