Doorzoek volledige site
22 maart 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

CWS versterkt productinfo via BouwConnect

Voor architecten en bouwgerelateerde organisaties staat vanaf 2016 het CWS portfolio digitaal ter beschikking via de BouwConnect bibliotheek. Dit betekent concreet dat alle CWS producten zoals  katoenen handdoek, zeep- en geur dispensers, enzovoort. Al in de planningsfase in virtuele modellen kunnen worden toegepast.

"Het digitaliseren van alle CWS producten zorgt voor een aanzienlijke verhoging in efficiëntie en kwaliteit bij de planning en totstandkoming van een gebouw. CWS levert hiermee een service aan iedereen die met bouwplannen te maken heeft. Met de levering van alle data rondom sanitaire hygiëne-oplossingen worden alle betrokkenen bij de bouw ondersteund  en wordt toegevoegde waarde bij de uitvoering van een bouwproject geleverd, "aldus Rob Boekhout, Manager Business Development van CWS.

 

Een "fabriek van bouwdelen"

In tegenstelling tot andere BIM bibliotheken bevat die van BouwConnect niet alleen statische producten maar werkt deze als een ‘fabriek’ van bouwdelen waarin nu dus ook de producten van CWS zijn opgenomen. Het betreft alle onderdelen van de CWS ParadiseLine, de ParadiseLine RVS en de IndustryLine.

 

Baanbrekend: gedigitaliseerde gebouwplanning

Steeds meer architecten en planners zien in BouwConnect een kans voor vereenvoudigd, efficiënt en toekomstgericht werken. De BouwConnect Bibliotheek is een platformonafhankelijke BIM database waarin volledig gespecificeerde bouwdelen van honderden fabrikanten te vinden zijn. Als gevolg van de zogenaamde WUID (Warehouse Unique Identifier) zijn de bouwdelen direct toepasbaar in diverse typen software, zoals AutoCAD, ASD voor ARKEY/ADOMI en Revit. Alle eigenschappen en informatie (o.a. CAD, bestek, bouwfysica en kosten) die nodig zijn om BIM-proof te kunnen werken, zijn aanwezig. Verder is integratie mogelijk met bouwapplicaties voor bestek, calculatie, berekeningen, toetsing en inkoop.

GERELATEERDE DOSSIERS