Doorzoek volledige site
28 maart 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Promat beschermt de schouwen van de Stadshal in Gent

Als je vandaag een wandeling maakt door het historische centrum van Gent, wordt je aandacht onmiddellijk getrokken door de grote bouwwerf aan het Emile Braunplein. Dit stedebouwkundig project maakt deel uit van het KoBra-project, een renovatieplan van de stad Gent, dat voorziet in de aanleg van een nieuwe infrastructuur met multifunctionele ruimtes voor winkelen, wandelen en genieten.

Centraal staat de nieuwe Stadshal, een ontwerp van het bekende architectenbureau Robbrecht & Daem, dat ook tekende voor de renovatie van de Gentse “Boekentoren”, een project waar Promat eveneens bij betrokken is. Deze Stadshal is een openluifelconstructie van ongeveer 40 meter lang op 15 meter breed, die steunt op vier betonnen sokkels. De gevels en daken zijn met hout bekleed en kenmerken zich door kleine gaten die natuurlijk licht naar binnen brengen. Op de daken liggen glazen dakpannen om het hout te beschermen. Ondergronds wordt plaats gemaakt voor een fietsenstalling, artiestenloges en publiek sanitair. In de sokkels komen liften, verluchtingskokers, nutsvoorzieningen voor de onderliggende ruimten en twee open haardvuren.

 

Houten constructie

Om de houten constructie te beschermen tegen de hitte van beide schouwen van deze open haarden en het brandwerend beschermen van de technische schachten voor Rf 1h wordt een dubbele laag brandwerende platen PROMATECT®-H van 18 mm aangebracht. De PROMATECT®-H platen worden rechtstreeks in het staal vastgeschoten met Hilti-nagels. Waar nodig worden eerst Metal Stud profielen (MS 50) aangebracht.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS