Doorzoek volledige site
30 maart 2017

Marius Grootveld vertelt op 18 april over referenties in de architectuur

Op 18 april geeft architect Marius Grootveld een open gastcollege van UHasselt in het pop-up Eames café in C-mine. Grootveld gaat in op de impact van referenties. Onder de noemer ‘Walking through spaces’ vertelt hij over referenties als een wandeling door verschillende ruimten/projecten. De lezing is in het Engels en de plaatsen zijn beperkt.

Parallel met Eames

Marius Grootveld vindt dat kennis van de architectuurgeschiedenis noodzakelijk is voor de hedendaagse praktijk. Hij bezocht al tientallen oude en recente architectuurrealisaties in Europa, die hij verzamelt in Het Ruimteboek. Dit is een soort eenvoudige mailing die hij graag deelt met alle geïnteresseerden.

Grootveld staat niet toevallig in het Eames café. Hij ziet architectuur als een culturele praktijk. Hier ligt een belangrijke parallel met de visie van Charles en Ray Eames. Het oeuvre van Eames vormt bovendien een belangrijke referentie in de architectuurgeschiedenis.

 

Praktisch

Architectuurwijzer organiseert dit gastcollege van de Hasseltse Faculteit Architectuur en Kunst samen met Architectenhuiskamer. Je kan je verwachten aan een gezellige avond met begeesterende gesprekken en een drankje in een inspirerend decor. Naast studenten zijn ook alumni en externen welkom. Vooraf kan er optioneel ingeschreven worden voor een exclusieve rondleiding ‘The World of Charles and Ray Eames’, met scenograaf Jo Klaps als gids.

Het programma:

18u00 Welkom

18u15 Rondleiding expo ‘The World of Charles and Ray Eames’

19u45 Pauze

20u15 Lezing / gesprek Marius Grootveld

21u30 Drankje en dj All The Gin Joints

23u00 Einde

 

  • Combiticket (rondleiding + lezing) 13 euro, studenten 10 euro
  • Inkom lezing 8 euro, studenten 5 euro
  • De rondleiding kan niet apart gereserveerd worden
  • Reservaties via C-mine cultuurcentrum