Doorzoek volledige site
31 maart 2017

Florian Köhl geeft lezing over collectief opdrachtgeverschap

De jonge Berlijnse architect Florian Köhl is een pionier op de markt van collectief opdrachtgeverschap. In 2003 koopt hij samen met zijn vrouw een lege kavel binnen een stedelijk bouwblok.

Het duurt drie jaar om een groep gelijkgezinde jonge mensen te vinden die mee willen investeren. Het leverde hem in 2009 de Berlin Architecture Award op. In Vlaanderen worden de eerste stappen gezet met het Antwerps burgerinitiatief Wij kopen samen den Oudaan.

 

Baugruppe

Volgens Köhl leidt de samenwerking met zo’n groep opdrachtgevers, een Baugruppe, tot een nieuwe vorm van ontwerpen: werken in gedeeld auteurschap. Zonder deze opdrachtgevers is er slechts sprake van één auteur: de architect.

Aan de hand van zijn eigen architectuurprojecten van de afgelopen 10 jaar zal Florian Köhl op 27 april bij Architectuurwijzer vertellen over de voordelen en mogelijkheden van het werken met Baugruppen. Voor een overzicht van zijn werk kan je terecht op zijn website: www.fatkoehl.com. Deze lezing kadert binnen het thema Dichter wonen / Collectief bouwen.

 

Praktisch

  • Lezing Florian Köhl (Engels)
  • Donderdag 27 april 2017, 20u15
  • C-mine cultuurcentrum Genk, grote zaal
  • Inkom 8 euro, 5 euro voor studenten
  • Reservatie via C-mine cultuurcentrum