Doorzoek volledige site
03 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Integratech stelt QT-ledpaneel voor

Het QT-ledpaneel is een vierzijdig side-emitting ledpaneel en is voorzien van een groot aantal ledchips (Epistar SMD4014 0,5W), 288 in totaal. Integratech belooft met deze nieuwe panelen kwaliteit en een lange levensduur

De maximum chip output bedraagt 160lm/W. Standaard wordt het paneel aangestuurd op 30 of 36 Watt. Het maximaal toegelaten chip vermogen is 288 x 0.5W = 144 watt. Het QT paneel heeft hierdoor een forward current van slechts 25% van het toegelaten maximum. Dit is bepalend voor een lange levensduur. De lichtverdeling gebeurt via een UV-bestendig PMMA lightguiding plate van Chimei. QT in combinatie met een 5 jarige driver geeft u 50.000 uren met L80B20(6000h) en 96% lumenbehoud.

 

Vierzijdig versus tweezijdig

De chips langs vier zijden plaatsen, zorgt voor twee belangrijke voordelen: ten eerste wordt de temperatuur door de grotere oppervlakte sneller afgevoerd. Dit zorgt voor een lagere temperatuur met hoger lumenbehoud. Een tweede pluspunt is dat de lichtspreiding op het paneel veel gelijkmatiger is.

 

Kleurvastheid en anti-verblinding

Het QT-ledpaneel heeft een zeer stabiele kleurvastheid met SDCM-waarde 4. Doordat het niet verblindend is, is het zeer bruikbaar in kantooromgevingen.

 

Driver drie jaar versus vijf jaar

De driver met een garantie van vijf jaar is verkrijgbaar voor een lichte meerprijs. Maar door het gebruik van betere condensatoren zal de levensduur van het volldige systeem verhogen en wordt een betere EMC bekomen.

 

GERELATEERDE DOSSIERS