Doorzoek volledige site
03 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Duco en SBM investeren met EPB-ontbijtsessies samen in kwaliteitsvolle toekomst

Een gedegen opleiding inzake ventilatie? Geen overbodige luxe, vindt Duco die goed vakmanschap noodzakelijk acht voor een gewaarborgde kwaliteitsgarantie van ventilatiesystemen. Zeker in een tijdperk waarin het aanscherpen van de kwaliteitseisen en regelgeving een onomkeerbare tendens geworden is, wil de ventilatiespecialist nu ook volop inzetten op gerichte opleidingen voor EPB- en ventilatieverslaggevers. Duco werkte in dit kader een samenwerkingsakkoord uit met SBM voor de organisatie van ontbijtsessies op vier locaties in Vlaanderen, en bespeelt zo de behoefte vanuit de markt naar een op maat gemaakt lespakket.

Vlaamse huishoudens trekken vandaag de dag steeds meer de kaart van een gezond en energiezuinig binnenklimaat. “Geen onlogische keuze, gezien de alsmaar strenger wordende isolatie- en energienormen”, stelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Maar uiteraard moet een gezond binnenklimaat probleemloos te rijmen vallen met een doordacht ontwerp en vakkundige installatie, kwestie van te voldoen aan de gestelde eisen en niet te moeten inleveren op het vlak van energie-efficiëntie. Een integrale aanpak dient zich bijgevolg sterk aan.”

 

EPB-sessie: Ontbijt met ventilatie

Naast de Duco Academy, waar installateurs worden opgeleid tot Duco ‘VIP’, wil Duco voortaan ook voor EPB- en ventilatieverslaggevers actief een ondersteunende en adviserende rol vervullen. “Daarom doorkruisen we in het voorjaar heel Vlaanderen om deze actoren via een doorgedreven opleiding nauwgezet te informeren over de impact van vraaggestuurde ventilatie binnen de geldende EPB-regelgeving”, verduidelijkt Duco’s marketingmanager. “Deze vorming hebben we alvast goed uitgekiend. Naast een grondige opfrissing van de meest actuele ventilatieregelgeving staat ook het belang van efficiënt ventileren en de toepassing van vraaggestuurde ventilatie op basis van een concreet EPB-rekenvoorbeeld hoog op de agenda. Na het theoretische gedeelte kunnen de aanwezigen zelf aan de slag tijdens een praktijkgerichte installatieworkshop.”

 

Erkende vorming

Dit alles gebeurt onder leiding van SBM-docent Tom Henderyckx, die tevens als EPB-verslaggever werkzaam is en dus een grote voeling heeft met het werkveld. “Een weloverwogen keuze”, benadrukt Dejonghe. “We hebben immers beide een ambitie waarin we elkaar goed kunnen vinden.”

Deze EPB-ontbijtsessies vinden plaats op vier centrale locaties in Vlaanderen, en werden door het Vlaams Energieagentschap (VEA) erkend voor twee uur permanente vorming:

  • Donderdag 04/05: Mercure Roeselare
  • Donderdag 11/05: Van der Valk Nazareth
  • Donderdag 18/05: Van der Valk Beveren
  • Vrijdag 19/05: Holiday Inn Hasselt

Surf naar www.duco.eu/epb-ontbijtsessies voor het uitgebreide programma en inschrijvingen. Om een persoonlijke benadering te garanderen, kunnen maximaal 30 deelnemers per sessie intekenen.

GERELATEERDE DOSSIERS