Doorzoek volledige site
04 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Parkhof in Machelen krijgt dakterrassen

In Machelen is de vervangende nieuwbouw voor woonzorgcentrum Parkhof in aanbouw. Het vriendelijk ogende gebouw heeft een geknikte geometrie en is ontworpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten.

Het nieuwe woonzorgcentrum heeft een capaciteit van 82 bedden en is georganiseerd rondom een ruime binnentuin. Deze binnentuin is omgeven door een brede, overdekte gaanderij. De site omvat zowel een dagverzorgingscentrum, diverse kamers en assistentiewoningen, gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes en een ondergrondse parkeergarage. Op zowel de eerste als de tweede verdieping maken grote en kleine dakterrassen deel uit van de veelzijdige woonomgeving.Gefaseerde bouw

Door te bouwen in twee fases hoefden de bewoners van de bestaande gebouwen maar een keer te verhuizen. De eerste fase is al afgerond en de tweede fases is volop bezig. Zoontjens is ingeschakeld voor de aanleg van de diverse dakterrassen die in totaal 635 vierkante meter tellen. Er is gekozen voor Dreentegels® in het formaat 60 x 40 cm en een speciaal geproduceerde kleur lichtgrijs, gelegd op DNS®.

GERELATEERDE DOSSIERS