Doorzoek volledige site
07 april 2017

HOOKENONWALLS lanceert behangcollectie New Elegance

Eclectic Illustratie | HOOKEDONWALLS
Deco Illustratie | HOOKEDONWALLS
Fauna Illustratie | HOOKEDONWALLS
Glare Illustratie | HOOKEDONWALLS
Misty Illustratie | HOOKEDONWALLS
Moon Illustratie | HOOKEDONWALLS
Organic Illustratie | HOOKEDONWALLS
Rhythm Illustratie | HOOKEDONWALLS
Tone Illustratie | HOOKEDONWALLS

Vintage behang is nog altijd aan een opmars bezig. Toch wordt het steeds moeilijker om originele prints te vinden. HOOKEDONWALLS speelt daar op in met New Elegance: met deze nieuwe collectie geeft het merk een hedendaagse make-over aan nostalgische dessins.

Trends maken voortdurend een pendelbeweging: ze komen en gaan, maar worden ook gerecycleerd. Voor de nieuwe collectiebehang New Elegance liet HOOKEDONWALLS zich inspireren door het verleden; door het ouderwetse behang bij je grootouders dus, maar dan in een hip jasje. De collectie New Elegance bestaat uit:

 

Deco

Deco zag het levenslicht door een klassiek tegelpatroon een frisse make-over te geven. Het weerkerende patroon doet denken aan het interieur van een kathedraal: de koepels, bogen en zuilen geven een groots karakter aan het gebouw, en dus ook aan Deco. Toch is het dessin niet zwaar of overweldigend, maar net heel elegant door de fijne vormgeving.

 

Eclectic

Eclectic is gemaakt voor sprookjesfans. Het dessin straalt magie en mysterie uit. De organische vormgeving met piepkleine, fijne details zorgt voor urenlang kijkplezier. En zoals de naam het zegt: dit dessin is bijzonder eclectisch. Door de gecombineerde stijlen en vormen in eenzelfde kleur weer te geven, ontstaat toch een opvallend rustig tafereel, vol organische vormen.

 

Organic

Organic is geïnspireerd op de overdaad en weelderigheid van barok. De stijlperiode is herkenbaar aan z’n vele rijke en sierlijke tekeningen. Daar horen ook florale prints bij zoals in het dessin Organic. Het vurige, gedetailleerde patroon doet je interieur werkelijk openbloeien. Organic is een uitgesproken patroon, ideaal voor een accentmuur of voor ruimtes die karakter nodig hebben.

 

Glare

Glare staat voor een subtiel patroon. Het behang heeft een minutieuze print met zachte overgangen, waardoor het een rustige sfeer schept. Als je goed kijkt, heeft het dessin iets weg van gehaakte of gebreide stoffen. Glare laat dan ook een knusse en warme indruk na.

 

Rhythm

Geometrische vormen zijn ook in 2017 alomtegenwoordig. Bij Rhythm is het tegelmotief bewust vervaagd, waardoor de overgangen subtieler en de kleurschakeringen natuurlijker zijn. Je ziet wat je wilt zien: opeengestapelde ruiten, een visgraatmotief, rechthoeken of alle vormen tegelijk.

 

Fauna

HOOKEDONWALLS doet ons met Fauna al uitkijken naar de volgende winter. Het speelse schouwspel bevat herten, vogels en vlinders in een mooie sequentie. In enkele kleuren krijgt het dessin een contrastrijke afwerking van velours.

 

Moon

Met Moon hoef je niet naar buiten te gaan om te genieten van de maanstanden. Dit dessin toont de verschillende schakeringen van de maan op een speelse manier.

 

Misty of Tone

Misty en Tone staan voor een subtiele textuur op je muur, zonder opzichtige print. De dessins geven ruimte om te experimenteren met andere designstukken. Beide zijn onopvallend, maar brengen dankzij hun specifieke structuur extra warmte en puurheid mee.