Doorzoek volledige site
10 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Republic of Fritz Hansen stelt Lune en nieuwe Object-reeks voor

Republic of Fritz Hansen en Jaime Hayon pakken uit met de modulaire Lune, een nieuw zetelconcept voor liefhebbers van Deens Design. Lune is anders dan alle modulaire zetelsystemen die u kent. Lune ontstond uit Hayons designzetels Ro en Fri en heeft dezelfde afgeronde look waardoor dit concept zich onderscheidt van andere modulaire systemen. Lune voelt aan als een conventionele zetel, maar heeft de veelzijdigheid van een modulaire constructie. Om de designervaring compleet te maken, creëerden Fritz Hansen en Hayon ook een nieuwe Object-reeks.

Het sculpturale en afgeronde design van Lune is typisch voor Jaime Hayon. Om te komen tot een kruising van strakke Scandinavische esthetiek en zuiderse elegantie combineerde Hayon speels design met de befaamde kwaliteit van Fritz Hansen. Het functionele modulaire systeem biedt onbeperkte mogelijkheden, van eeen strakke tweezitter tot grotere L-vormen in combinatie met een chaise longue. Hayon voegde een unieke esthetische dimensie toe aan het flexibele en modulaire zetelcomplex, waardoor Lune niet alleen comfortabel is, maar ook mooi oogt.

 

Hayon Objects

Ter aanvulling van Lune creëerde Jaime Hoyon ook een aantal nieuwe Objects: een kussen, twee dekens en een zeteldienblad. De Objects typeren en illustreren Hayon als kunstenaar en beeldhouwer. Het kussen en de dekens met enkele van de bekende motieven van Hayon toveren een glimlach op ieders gezicht.

 

GERELATEERDE DOSSIERS